Απίστευτο πρωτοσέλιδο της Libération

Δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες, δεν είναι ο ρόλος μας αυτός… αλλά αξίζει να δείτε γιατί η γαλλική εφημερίδα Liberation αναφέρεται στον ιδιοκτήτη της Louiς Vuitton και του αποδίδει αυτό τον χαρακτηρισμό του “μ*****κα” ζητώντας του να φύγει από τη χώρα!

Με έναν τίτλο που δεν χρειάζεται σχόλια,”Casse-toi, riche con” (Εξαφανίσου από εδώ , πλούσιε μ****κα) κυκλοφορεί σήμερα η γαλλική (αριστερή) εφημερίδα Liberation επικρίνοντας την απόφαση του πλουσιότερου Γάλλου, Bernard Arnaud, να ζητήσει βελγική υπηκοότητα εγκαταλείποντας τα πάτρια εδάφη προκειμένου να αποφύγει το φόρο- μαμούθ που θέλει να επιβάλει στα υψηλά εισοδήματα η κυβέρνηση Ολάντ.

Η απόφαση του μεγαλοεπιχειρηματία, ιδιοκτήτη του οίκου Louiς Vuitton και πολλών διάσημων οίκων, του τέταρτου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο προκάλεσε πολιτικό σεισμό στον επιχειρηματικό αλλά και τον πολιτικό κόσμο στη Γαλλία και σίγουρα δεν ήταν τυχαίο ότι ανακοινώθηκε λίγες ώρες πριν την πολύαναμενόμενη εφ’ όλης συνέντευξη του Φρανσουά Ολάντ στο κανάλι TF1.

Ο ίδιος, πάντως, αρνήθηκε ότι εγκαταλείπει την πατρίδα του μόνο και μόνο για να αποφύγει τα σκληρά φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης. Ορισμένα ΜΜΕ, όπως το κανάλι France 24, θεωρούν ότι με την κίνηση αυτή ο Αρνό θέλει να απευθύνει ένα δυνατό πολιτικό μήνυμα στον Φρανσουά Ολάντ.

Ο Αρνό, με ετήσιο εισόδημα που ξεπερνά τα 11,5 εκατομμύρια ευρώ, είναι επικεφαλής του ομίλου Louiς Vuitton-Moet Hennessy) που είναι η τέταρτη οικονομική δύναμη στον κόσμο για το 2012 , σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Ο Arnaud δεν ειναι ο πρώτος γάλλος πλούσιος πολίτης που το κάνει… Ο διάσημος τραγουδιστής Johnny Hallyday το 2006 είχε αναζητήσει ως μόνομο τόπο κατοικίας, το γειτονικό Βέλγιο, προς απογοήτευση των εκατομμυρίων θαυμαστών του.

You may also like