Αποικιακό στυλ και πως να το πετύχετε!, από την Ανναστέλλα Λαζάρου

22e685f27e182a216adb12188e30dd25Αλήθεια, τι σας έρχεται στο μυαλό, στη φράση «αποικιακή διακόσμηση» ή αλλιώς colonial style; Γνωρίζετε πως θα πετύχετε αυτό το ιδιαίτερο ύφος που σε ταξιδεύει σε άλλους τόπους και  χρόνους; Οι εικόνες που ακολουθούν σίγουρα θα είναι ένας οδηγός προς έμπνευση, καλό όμως είναι να απαριθμήσουμε και μερικά στοιχεία που εύκολα θα δώσουν αυτό το ταξιδιάρικο στυλ.

Ας πούμε όμως μερικά λόγια για το από που προέκυψε αυτού του είδους η διακόσμηση. Όπως καταλαβαίνετε κι από την ονομασία του, το στυλ αυτό είναι εμπνευσμένο από τις αποικίες των Ευρωπαίων (κατά βάση Άγγλων και Ισπανών κι έτσι βρίσκουμε δύο αποικιακά στυλ, προσαρμοσμένα στις συνήθειες του κάθε λαού) στην Αφρική και την Ασία, κατά την περίοδο μεταξύ 17ου -19ου αι. Πληθώρα επίπλων και διακοσμητικών αντικειμένων, μεταφέρονταν εκεί από τους εύπορους αποίκους και ανακατεύονταν με τα τοπικά αντικείμενα, βγάζοντας ένα ιδιαίτερο mix & match αποτέλεσμα που στις μέρες μας φαντάζει εξωτικό.

colonial_style (1)colonial_style (10)

Φανάρια, πτυσσόμενα κομψά έπιπλα για να μεταφέρονται εύκολα, μπαούλα, βαλίτσες,αέρινα υφάσματα και επισφράγισμα αυτών, τα μεγάλα φυτά εσωτερικού χώρου. Ιδανικά υλικά, τα σκουρόχρωμα ξύλα, το μπαμπού και το ρατάν για τα έπιπλα, γούνες, δέρματα και animalprintsγια τις στόφες, τα λευκά είδη και τα ριχτάρια και γάζες, λινάρια και άλλα βαμβακερά υφάσματα για κουρτίνες και «ουρανούς» κρεββατιών.

colonial_style (4) colonial_style (11)

Αν υπάρξει και κάποιος ανεμιστήρας οροφής, ταπετσαρίες από φυσικά υλικά στους τοίχους και συλλογή από ψάθινα καλάθια, τότε το αποτέλεσμα θα είναι παραπάνω από εντυπωσιακό.
Είναι ιδανικό για όλους τους χώρους του σπιτιού, με αποκορύφωμα αυτόν του υπνοδωματίου. Λοιπόν, τι λέτε; Θα το επιχειρούσατε;

colonial_style (6)

Περισσότερα για την Ανναστέλλα Λαζάρου διαβάστε εδώ

You may also like