Απολέπιση για σώμα και πρόσωπο, με βάση το ελαιόλαδο, από τη Νιόβη Αναζίκου

45a2a4455cf12d5103b4176f6ef2feceΤο ελαιόλαδο είναι ένα διαμάντι της φύσης. Γνωστό σε όλους μας για τις άπειρες ευεργετικές του ουσίες που παρέχει στον οργανισμό μας.

Εκτός από τη βρώσιν, κάνει καλό και για εξωτερική χρήση στο σώμα μας γιατί διαθέτει ευεργετικές ιδιότητες: αντιοξειδωτικές, νευροπροστατευτικές, καρδιοπροστατευτικές που αυτό οφείλεται στην ουσία ελαιοκανθάλη. Επιπλέον περιέχει βιταμίνες Α και Ε, που δρουν ενάντια στις ελεύθερες ρίζες προστατεύοντάς σε από τον ήλιο και τη ρύπανση.
Εκμεταλλευτείτε τις θαυματουργές ιδιότητες του ως καλλυντικό ή ως επουλωτικό και το αποτέλεσμα του θα σας καταπλήξει.

ΥΛΙΚΑ:

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη λευκή κρυσταλλική ή αν έχουμε την μαύρη αυτή με την μελάσα
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Τα ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι και αφού έχουμε στεγνό το δέρμα μας κάνουμε απαλές κυκλικές κινήσεις με το μείγμα μας. Προσοχή να μην το κάνουμε με πίεση νομίζοντας ότι έτσι θα πετύχουμε καλύτερο αποτέλεσμα. Η τριβή και μονό, που δημιουργείται από την κυκλική κίνηση θα κάνει την απολέπιση στο δέρμα, διαφορετικά θα ερεθιστεί αν επιμείνουμε με πίεση. Να αποφύγουμε την χρήση του σε σημεία, που έχουμε κάποια μόλυνση, πληγές ή ακμή. Στην συνέχεια το ξεπλένουμε με χλιαρό νερό, και μετά με ένα ήπιο σαπουνάκι ή αφρόλουτρο.

You may also like