Απολογισμός 2015, από την Εύη Τσανάκα

Welcome-2016-Images-4Συζητήσαμε εδώ με τα κορίτσια, και είπαμε να γράψει η καθεμιά μας τον δικό της απολογισμό για το 2015 που έφυγε. Και όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις κάθεσαι και μετράς, και ξαναβλέπεις, και ξαναζείς τη χρονιά σου σε slides…
Πάντα πίστευα πως είμαστε τα βιώματά μας. Όλα αυτά που ζήσαμε ή θα θέλαμε να ζήσουμε. Πρόσφατα, διάβασα κάπου, πως ο εγκέφαλος του ανθρώπου είναι φύσει αισιόδοξος. Είναι προγραμματισμένος σου λέει, έτσι, που δείχνει να βάζει σε δεύτερη μοίρα ο,τιδήποτε αρνητικό και να στέκεται κατά κύριο λόγο στα θετικά. Τι πάει στραβά λοιπόν στη πορεία, και έχουμε γεμίσει με τόσο αρνητισμό και απαισιοδοξία;

Από μικρή ηλικία αποφάσισα πως δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να επηρεαστεί αρνητικά ψυχολογικά παρά μόνο για αυτό που λέγεται «υγεία».
Στην υγεία αρχίζουν και τελειώνουν τα πάντα για εμένα. Αποχαιρετώ λοιπόν ένα 2015, που μου φέρθηκε πάρα πολύ καλά. Που κράτησε καλά όλους αυτούς που αγαπάω, καθώς και τις οικογένειές τους. Που με έκανε μέλος μιας υπέροχης οικογένειας που λέγεται The K-magazine. Που έφερε καινούργιους ανθρώπους στη ζωή μου, που μου στάθηκαν και συνεχίζουν να μου στέκονται σε ό,τι ήδη κάνω ή σκέφτομαι για το μέλλον. Που είμαι σε θέση και ικανότητα να συνεχίζω να είμαι παραγωγική και δημιουργική.

Το 2016 λοιπόν το καλωσορίζω. Και του ζητάω να είναι ακριβώς σαν το 2015. Και ας μη μιλήσουμε για δημοψηφίσματα και capital controls που όλοι θα θέλαμε να απουσιάζουν αλλά σας προσκαλώ και σας προκαλώ να δούμε όλοι μαζί το δάσος και όχι το δέντρο. Ένα καταπράσινο και ολάνθιστο δάσος, μας περιμένει ακριβώς μπροστά μας. Για να το εξερευνήσουμε. Για να το διασχίσουμε. Για να βρούμε τα μονοπάτια και τις παγίδες που κρύβει. Και να βγούμε σιγά σιγά στην άλλη του άκρη. Και για να έχουμε να διηγηθούμε ένα ακόμα ταξίδι. Αυτό του 2016. Άλλωστε, πως μπορούμε να ξέρουμε μετά βεβαιότητας αν κάτι είναι ή δεν είναι καλό, όταν δεν το έχουμε ακόμα ζήσει. Μη φοβού το άγνωστο. Μπορεί να κρύβει υπέροχα πράγματα. Εύχομαι να έχουμε όλοι μας, ένα 2016 παθιασμένο, πολύχρωμο, δημιουργικό, ερωτικό, ταξιδιάρικο και άκρως συναρπαστικό.

Η Εύη Τσανάκα είναι αισθητικός, make-up artist και blogger και μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την ίδια εδώ

You may also like