Αποτοξίνωση για το σώμα εύκολα κι αποτελεσματικά!

Μια εποχιακή αποτοξίνωση είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να καθαρίσετε το σώμα σας από τις τοξίνες, οι οποίες με τη σειρά τους, θα επιταχύνουν το μεταβολισμό σας και θα ενισχύσουν τη γενική υγεία σας. Αρχίστε με τη μείωση της ποσότητας ζάχαρης που καταναλώνετε. Το μέλι και η ζαχαρίνη είναι εξαιρετικά υποκατάστατα.

Η περισσότερη ζάχαρη, οδηγεί σε περισσότερη ινσουλίνη, καταπονώντας το πάγκρεας.  Μακροπρόθεσμα, αυτό το είδος συνήθειας μπορεί να οδηγήσει σε χρόνια κόπωση, διαβήτη αλλά και καρκίνο σε συνδυασμό με το υπερβολικό βάρος.

Ξεκινήστε με το νερό
Το γνωστό ψηλό ποτήρι νερού με το χυμό από μισό λεμόνι, είναι ένας καταληκτικός τρόπος να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Το λεμόνι βοηθά στην επανενυδάτωση του συστήματος και προωθεί την πέψη, που θα βοηθήσει τη ροή των αποβλήτων από το σώμα σας.

Γυμναστείτε
Η τακτική άσκηση βελτιώνει την κυκλοφορία στο αίμα και το λεμφικό σύστημα. Κάτι τέτοιο θα ενισχύσει επίσης την πέψη, θα μειώσει την ένταση και θα ενισχύσει το σώμα σας. Είναι αποδεδειγμένο γεγονός, πως οι άνθρωποι που ασκούνται τακτικά έχουν πολύ λιγότερες τοξίνες στο σύστημά τους.

Πιείτε πολύ τσάι
Το τσάι δεν είναι γεμάτο μόνο με αντιοξειδωτικά. Σας ενυδατώνει (ειδικά αν είναι φυτικό) και σας χορταίνει. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι λιγότερο πιθανό να φάτε υπερβολικές ποσότητες ή ακόμα χειρότερα, να καταναλώσετε λάθος τροφές. Λάβετε υπόψη επίσης, ότι η καφεΐνη που περιέχει το τσάι είναι διαφορετική από την καφεΐνη του καφέ. Είναι πιο ευγενική προς το σύστημά σας και θα σας δώσει την ενέργεια που χρειάζεστε χωρίς όμως τις τοξίνες.

Καταναλώστε βιολογικές τροφές
Αλλάξτε τη διατροφή σας. Μια πολύχρωμη ποικιλία φρούτων και λαχανικών θα πρέπει να είναι το επίκεντρο της διατροφής σας, μαζί με δημητριακά ολικής αλέσης, φασόλια και όσπρια και μικρές ποσότητες καρπών και σπόρων. Τα αμύγδαλα και τα αποξηραμένα φρούτα, είναι πολύ καλό δεκατιανό και μπορείτε να τα έχετε ακόμα και στην τσάντα σας. Ενώ μια πολύχρωμη σαλάτα με τόνο ή κοτόπουλο, μπορεί να είναι ένα πλήρες μεσημεριανό. Τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως είναι το σπανάκι, η πικραλίδα και το μαρούλι, είναι πλούσια σε χλωροφύλλη, η οποία προκαλεί αλκαλικοποίηση του αίματος και φυτικές ίνες για υγιές παχύ έντερο υγιές. Επιπλέον, έχουν πολύ χαμηλές θερμίδες, ώστε να μπορείτε να φάτε πολλά από αυτά.

Δοκιμάστε τη σάουνα
Η σάουνα είναι ο καλύτερος τρόπος αποτοξίνωσης και βοηθάει εξαιρετικά και στην απώλεια κιλών. Δοκιμάστε την 2 φορές την εβδομάδα. Θα σας βοηθήσει σε προβλήματα ύπνου, θα σας χαλαρώσει και θα νιώθετε πολύ ανάλαφροι.

Απολέπιση
Μια φορά την εβδομάδα, είναι καλό να κάνετε απολέπιση σε όλο το σώμα, ώστε να αφαιρέσετε όλα τα νεκρά κύτταρα και τους ρύπους του περιβάλλοντος. Θα ανανεώσει την κυκλοφορία του αίματος και θα αφήσει το δέρμα σας απαλό και καθαρό.

You may also like