Αποτοξίνωση τώρα! Θεραπεία 5 αστέρων… στο σπίτι, από την Κατερίνα Σαρμονικά

cosmetic surgeryΗ άνοιξη μας χτύπησε την πόρτα και ήδη είμαστε σε καλοκαιρινή διάθεση! Ας ξεκινήσουμε λοιπόν την φροντίδα του σώματος μας, ώστε να είμαστε έτοιμες σε 2-3 μήνες για τις καλοκαιρινές μας εξορμήσεις, καθώς οι παραλίες έχουν αρχίσει σιγά σιγά να προσελκύουν κόσμο τις ηλιόλουστες ημέρες.
Σας δίνω παρακάτω μια ολοκληρωμένη αποτοξινωτική φροντίδα που μπορείτε όλες στο σπίτι να πραγματοποιήσετε, βασισμένη στην αρωματοθεραπεία, με πολύ καλά αποτελέσματα, ιδιαίτερα αν συνδυαστεί και με άλλα διατροφικά μυστικά που θα αναλύσουμε σε επόμενο άρθρο.

Ξεκινάμε λοιπόν κάνοντας απολέπιση σε όλο το σώμα με κυκλικές ανοδικές κινήσεις με κατεύθυνση προς την καρδιά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λούφα, διαφορετικά αν θέλετε να προσφέρετε κάτι παραπάνω στην επιδερμίδα σας, φτιάξετε ένα εύκολο scrub με την συνταγή που θα διαβάσετε σε επόμενο άρθρο(αύριο Σάββατο).

Στη συνέχεια κάνετε ένα γρήγορο ντους για τον καθαρισμό του δέρματος και ακολουθεί το μπάνιο-λουτρό με αιθέρια έλαια.

Γεμίσετε πρώτα την μπανιέρα με ζεστό νερό. Σε μπολ βάλτε 30ml κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ πλήρες και προσθέστε τα εξής αιθέρια έλαια 2 σταγόνες αρκεύθου, 3 σταγόνες λεμόνι, 2 σταγόνες μάραθο και 2 φλιτζάνια άλατα Epsom. Ανακατεύετε και προσθέτετε στη μπανιέρα. Ανακινήστε απαλά το νερό και μπείτε μέσα. Είναι σημαντικό να μείνετε αρκετή ώρα στο νερό, τουλάχιστον 20′ ,ώστε να απορροφηθούν τα αιθέρια έλαια. Καλό θα είναι να μην χρησιμοποιήσετε μετά το λουτρό σαπούνι διότι θα περιορίσετε τη δράση τους.

07aaf3cd7c780eb4ad1bfee0c8985087Τέλος αφού ταμπονάρετε ελαφρά το δέρμα σας με πετσέτα, κάνετε μασάζ με λάδι από τοξίνωσης, και πάλι με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, με κατεύθυνση την καρδιά.
Σε 50ml λάδι βάσης αμυγδαλέλαιο ή σιτέλαιο προσθέτετε 10 σταγόνες λεμόνι, 10 σταγόνες αρκεύθου, 10 σταγόνες δεντρολίβανο. (Ιδανικά το μπουκάλι αποθήκευσης να είναι σκουρόχρωμο και γυάλινο.)

Όλα τα αιθέρια έλαια έχουν διουρητική, αποτοξινωτική και αποχρεμπτική δράση, ενώ τα άλατα Epsom συμβάλουν στην αποβολή τοξινών μέσω του δέρματος και λόγο της υψηλής συγκέντρωσης σε θειικό μαγνήσιο διεγείρουν την γενική κυκλοφορία. Η κρέμα γάλακτος και το γάλα θα δώσει έξτρα λείανση και απλότητα στην επιδερμίδα σας.

Προσοχή!
Εάν έχετε αλλεργία σε κάποιο συστατικό ή είστε έγκυος δεν ενδείκνυται η παραπάνω θεραπεία. Τα αιθέρια έλαια μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό εάν έρθουν σε άμεση επαφή με το δέρμα, για αυτό πρέπει πάντα να διαλύονται σε κάποιο λάδι-βάση.

Για περισσότερες πληροφορίες για την Κατερίνα Σαρμονικά μπορείτε να  διαβάσετε εδώ και να κάνετε Like στην σελίδα της στο facebook

(Ακολουθεί μέσα στο σαββατοκύριακο και η συνταγή για το scrub)

You may also like