Αρακάς λαδερός

ΥΛΙΚΑ: (για 6 άτομα)

-1 κιλό αρακάς φρέσκος ή κατεψυγμένος
-1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
-2 μικρά ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
-2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
-1 ματσάκι μαϊντανός
-1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-20 κόκκοι μαύρο πιπέρι
-4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
-1 φλιτζάνι τσαγιού χυμός ντομάτας

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

Σοτάρετε με το λάδι το κρεμμύδι, τα καρότα, το σκόρδο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό για τρία, τέσσερα λεπτά. Επειτα προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, τον αρακά και το χυμό της ντομάτας, μαζί με μισό φλιτζάνι νερό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να ψηθεί για 60-80 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

ΤΙΡ:
Μπορείτε να τον συνοδέψετε με κάθε είδος κρέατος και να προσθέσετε και κόκκινες πιπεριές….

You may also like