Αρχές της Yoga που μπορούν να κάνουν τη ζωή σας καλύτερη!

f763993eeac26814709467a51aa82ac0Δεν είναι απαραίτητο να είσαστε μανιώδεις γιόγκι ή μαθητής, αλλά θα βοηθούσε, παρ’ όλα αυτά η yoga  με κάποιες “ασκήσεις” της να κάνουν τη ζωή σας πολύ καλύτερη. Για παράδειγμα αν έχετε μία εσωτερική σύγκρουση, ένα μάθημα γιόγκα είναι εκείνο που μπορεί να σας βοηθήσει και να σας οδηγήσει στην ανακούφιση από το στρες και την ένταση. Δοκιμάστε την ενίσχυση της ζωή σας με κάποιες αρχές της που μπορείτε να  επωφεληθείτε.

Κάντε πρακτική στην υπομονή!

Είναι μία  από τις βασικές αρχές της γιόγκα . Πολλές φορές αν κάνετε βιαστικά μία στάση στη γιόγκα ή να συντομεύσετε το χρονικό διάστημα που θα κρατήσετε μια στάση, θα πρέπει να μάθετε να έχετε υπομονή και αν δεν έχετε αυτή την αρετή, εξασκείστε τη. Είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να εφαρμόσετε την υπομονή σας και την συναισθηματική υπομονή σας. Ξεκινήστε απλά προσπαθώντας υπομονετικά να μάθετε κάποιες από τις βασικές στάσεις, αργά-αργά … και θα καταλάβετε τι εννοούμε.

Μάθετε να αφήνετε πράγματα πίσω σας!

Η γιόγκα δεν είναι για τεταμένες κινήσεις ή για την τέλεια μορφή, και ναι , η μορφή είναι πολύ σημαντική στη γιόγκα , αλλά αφορά περισσότερο στην εκμάθηση. Να “ρέει”, δηλαδή, το σώμα με την κίνησή σας, με έναν τρόπο, που το διδάσκει  ότι μπορείτε να το κάνετε ό, τι θέλετε. Αφήστε το σώμα σας να σας καθοδηγήσει, και διώξτε ό, τι σας στεναχωρεί και ό, τι σας ενοχλεί για να φύγει από πάνω σας και από μέσα σας. Η ζωή είναι μικρή, δεν χρειάζεται να παίρνετε τον εαυτό σας πολύ στα σοβαρά !

bunnyyoga3Δεχθείτε τις ατέλειές σας!

Χρειάζονται χρόνια για να επιτευχθεί μια τέλεια στάση γιόγκα. Μέχρι όμως να έρθει εκείνη η στιγμή, θα έχετε μάθει πώς να αγκαλιάσετε τις ατέλειές σας και απλά να απολαύστε τη διαδικασία της εξέλιξης. Εφαρμόστε την ίδια τεχνική και στη ζωή σας και  μάθετε να οδηγείτε τον εαυτό σας να “εξελίσσεται” πάντα προς τον στόχο που θέλει να επιτύχει. Η γιόγκα είναι για την καλλιέργεια μέσα από τις ατέλειές σας.

images (4)Συνδεθείτε με το πνεύμα σας!

Το να μάθετε να συνδέεστε με το πνεύμα σας είναι πολύ σημαντικό, διότι αυτή η διαδικασία θα σας εμποδίζει από τη λήψη αποφάσεων από παρόρμηση, ή από πίεση από άλλους ή από λάθος κίνητρα. Επίσης μην ξεχνάτε ότι κάτι τέτοιο θα σας βοηθήσει να ακούτε την εσωτερική σας φωνή πιο καθαρά.

Να είσαστε ευγενής!

Μαθαίνοντας να είστε ευγενής με το σώμα σας και μην πιέζετε τον εαυτό σας σε ορισμένες κινήσεις , επίσης, σας βοηθά να μάθετε ώστε η ευγένεια να αποτελεί βασικό μέρος στη ζωή σας. Καλό θα ήταν να  μάθετε να ζείτε μία πιο ήπια ζωή για το πνεύμα σας, το σώμα σας και αυτό θα το επιτύχετε με τη χαλάρωση. Με αυτές τις τεχνικές θα μπορείτε να είστε πολύ πιο ευτυχισμένοι και υγιείς, γεγονός που θα φαίνεται στο πρόσωπο σας.

Εξάλλου ο κόσμος δεν θα τελειώσει αν δεν ολοκληρώσετε ό, τι έχετε στην ατζέντα σας μέσα σε μία μέρα, σας το υπογράφω!

You may also like