“Αρχοντικό Χατζηγάκη” : Η Αρχοντική Ζεστασιά του Βουνού

cm3Αριστοκρατικό, πολυτελές, ιστορικό. Ένας πύργος που ταξιδεύει τον επισκέπτη σε άλλες εποχές. Η ιστορία ξεκινά από την οικογένεια Χατζηγάκη, η οποία χρησιμοποιούσε την ιδιαίτερη αυτή αρχοντική κατοικία σαν καλοκαιρινό, εξοχικό θέρετρο. Σύμβολο της πολιτιστικής κληρονομιάς του χωριού, «Περτούλι».

Εκτός από το πολύτιμο ιστορικό υπόβαθρο όμως, και την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική του κτιρίου, αυτό που μαγεύει τον επισκέπτη είναι η προνομιακή του θέση.

cm2
Κυριολεκτικά, κρυμμένο μέσα στα καταπράσινα έλατα του Περτουλίου και προστατευόμενο από τρεις πραγματικούς “φρουρούς” που υψώνονται επιβλητικά : τα βουνά Μπουντούρα, Μαρόσα και Καρπούζα.

Το Αρχοντικό Χατζηγάκη επαναπροσδιορίζει την έννοια της ελληνικής φιλοξενίας, προσφέροντας στον επισκέπτη άπλετη ζεστασιά στο υπέροχο περιβάλλον του και στα φροντισμένα, πολυτελή δωμάτιά του.

cm5

Η θαλπωρή από το τζάκι, το βράδυ, όταν η θερμοκρασία πέφτει κατακόρυφα, οι περιπλανήσεις στα γύρω δάση και ένας φρέσκος χυμός πορτοκάλι δίπλα στην καταγάλανη πισίνα του Αρχοντικού, δημιουργούν αξέχαστες στιγμές και την αδήριτη ανάγκη στον επισκέπτη να επιστρέψει και πάλι, πολύ σύντομα.

Το Αρχοντικό Χατζηγάκη δεσπόζει στο χωριό, «Περτούλι» που βρίσκεται στα Τρίκαλα Θεσσαλίας. Για τους λάτρεις του βουνού, οι δραστηριότητες είναι, πραγματικά, αμέτρητες, από ατελείωτους περιπάτους στα καταπράσινα δάση και στο ποτάμι, μέχρι ράφτινγκ, ιππασία και φυσικά σκι.

Ανάλογα την εποχή που θα επιλέξετε να επισκεφθείτε το ιστορικό Αρχοντικό εναλλάσσεται και η ποικιλία δραστηριοτήτων που προσφέρει το υπέροχο, Περτούλι.

cm8

Αυτή η εποχή είναι κατάλληλη για μια τέτοια εξόρμηση, ετοιμάστε ένα sac voyage, και ταξιδέψτε προς εξερεύνηση της άγριας, παρθένας ομορφιάς του Περτουλίου. Επιλέξτε την ατμόσφαιρα θαλπωρής στο Αρχοντικό Χατζηγάκη για να ζήσετε σαν πραγματικοί άρχοντες του βουνού…!

Καλές Εξορμήσεις!

*Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ:
www.chatzigaki.gr και στην επίσημη σελίδα στο facebook

 

cm1

You may also like