Ασκήσεις μέσα στο νερό, δοκιμάστε τες!

Αυτό το καλοκαίρι μάλλον ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπαμε μέχρι τώρα την άσκηση στη θάλασσα ή στην πισίνα.

Ξεχάστε τα παραδοσιακά μακροβούτια και δοκιμάστε ορισμένες νέες πρακτικές που θα σας χαρίσουν ευεξία αλλά και το σώμα που πάντα ονειρευόσασταν!

Watsu, υγρό σιάτσου
Τι είναι: Ένας συνδυασμός θεραπείας στο νερό και κλασικών μαλάξεων σιάτσου. Αυτή η γιαπωνέζικη θεραπευτική μέθοδος βασίζεται στην αρχή πως όλο το σώμα διαπερνάται από οδούς ενέργειας όπου κυλά η ζωτική ενέργεια, το τσι (chi).

Το στρες, οι εντάσεις και οι ασθένειες μπλοκάρουν το τσι και ο θεραπευτής καλείται να το ξεμπλοκάρει, δουλεύοντας ειδικά σημεία βελονισμού στα σταυροδρόμια ενέργειας του σώματος.

Πώς γίνεται: Η θεραπεία γίνεται σε πισίνα με νερό στους 36°C, δηλαδή στη θερμοκρασία του σώματος, που ευνοεί την πλήρη χαλάρωση, και κάθε συνεδρία διαρκεί από 1-3 ώρες ανάλογα με το πρόβλημα.

Ο θεραπευτής ξεκινά τις μαλάξεις, τεντώνει τους μυς και τις αρθρώσεις και σύρει απαλά το σώμα στο νερό, λύνοντας οποιοδήποτε μπλοκάρισμα ενέργειας.

Wuatai, Τάι τσι κατά της κυτταρίτιδας

Τι είναι; Τοποθετείται στην ίδια κατηγορία άσκησης με τη γιόγκα και θεωρείται η υδάτινη παραλλαγή της. Πρόκειται για μια μέθοδο διατήρησης καλής υγείας η οποία ταιριάζει σε όλους τους τύπους ανεξαρτήτως ηλικίας ή σωματικής διάπλασης.

Με μελετημένες κινήσεις και χωρίς καμία σπατάλη ενέργειας κάνει το σώμα ανάλαφρο, ευκίνητο και δυνατό. Ξεμπλοκάρει και αποκαθιστά την φυσιολογική ροή του τσι σε όλο το κορμί, το οποίο χαλαρώνει. Απαλλάσσεται από ενοχλήσεις και πόνους ενώ ταυτόχρονα ενισχύει το ανοσοποιητικό.

Πώς γίνεται: Σε νερό που δεν ξεπερνά το 1,30 μ. και τους 34 – 36ο C.. Χαλαρώνει και ευαισθητοποιεί τους δέκτες ευχαρίστησης, εντείνοντας την έκκριση των ενδορφινών και παρέχοντας έτσι ηρεμία. Κάθε μάθημα διαρκεί 45 λεπτά.

Στις γυναίκες η θεραπεία έχει εξαιρετικά αποτελέσματα τόσο κατά της κατακράτησης υγρών όσο και κατά της κυτταρίτιδας.

Η πίεση και το μασάζ που δέχεται το σώμα από το νερό βοηθούν στη ροή των συσσωρευμένων υγρών και της λέμφου και απενεργοποιούν την περιφερειακή μικροκυκλοφορία.


walking at the beachΠερπατήστε στο… νερό

Σε ορισμένα θεραπευτικά κέντρα ακολουθείται μια μέθοδος που συνιστάται να περπατούν οι ασθενείς με γυμνά πόδια πάνω σε ένα παγωμένο δρομάκι.

Αυτή η απλή διαδικασία μπορεί να τονώσει τον οργανισμό, να ενισχύσει την κυκλοφορία του αίματος και να ανακουφίσει από πόνους και διάφορες ενοχλήσεις στο στομάχι και το παχύ έντερο.

Πώς γίνεται: Έχετε πολλές απλές επιλογές: Να βαδίζετε σε βρεμένο χορτάρι ξυπόλυτη επί 15-45 λεπτά κάθε μέρα. Επίσης, να περπατάτε ξυπόλητες σε βρεγμένες πέτρες για 1-6 λεπτά.

Εναλλακτικά βυθίστε τα πόδια σας μέσα σε κρύο νερό μέχρι τον αστράγαλο και μετά ως τα γόνατα, για 1-6 λεπτά. Φορέστε στεγνές κάλτσες χωρίς να σκουπιστείτε, έπειτα τα παπούτσια σας και κάνετε έναν περίπατο, περπατώντας στην αρχή γρήγορα και έπειτα κανονικά.

Πηγή: myself.gr

You may also like