Ασκησιολόγιο express σε pocket size!!!, από τον Μάνο Βροντζάκη

Γειά σας και καλή μας εβδομάδα!
Σήμερα το θέμα μας έχει να κάνει με πολυάσχολους και πολυάσχολες όπου ταξιδεύουν πολύ συχνά και βγαίνουν από τον ρυθμό του γυμναστηρίου.
Γι αυτό και εγώ λοιπόν θα σας δείξω ένα εξπρές πρόγραμμα βασικών ασκήσεων, που μπορείτε να κάνετε στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου, σε μία αίθουσα συσκέψεων είτε κατά τη διάρκεια του διαλείμματος είτε κατά τη διάρκεια αναμονής της έναρξής της, ακόμα και μέσα στο αεροπλάνο, προκειμένου να μην χάσετε καθόλου την φόρμα σας, την ευεξία σας αλλά και να έρθετε πιο κοντά στον στόχο που έχετε θέσει για το σώμα σας.
Έχω επιλέξει για εσάς μια σειρά από ασκήσεις που καλύπτουν τα βασικά σημεία του σώματος όπως για παράδειγμα: πόδια, στήθος, κοιλιακούς και ραχιαίους.
Ας ξεκινήσουμε…

ΑΣΚΗΣΗ Νο1
ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΤΑΤΙΚΕΣ
1
Βάζετε ένα πόδια μπροστά και το άλλο πίσω, έχοντάς τα σε ορθή γωνία-90 μοίρες , ενώ τα χέρια τα βάζετε στη μέση για να κρατάτε την ισορροπία σας. Από όρθια στάση, λυγίζετε τα πόδια γυμνάζοντας έτσι τετρακέφαλο και δικέφαλο μηριαίο.

ΑΣΚΗΣΗ Νο2
PUSH UPS on the floor
2
Έτσι όπως είστε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας, ξαπλώνετε κάτω και “παίρνετε” 10-12 επαναλήψεις από 3 φορές push ups… Κατ´ αυτόν τον τρόπο και η ώρα στο δωμάτιο περνάει πιο γρήγορα αλλά και γυμνάζετε το στήθος σας.

ΑΣΚΗΣΗ Νο3
ΣΑΝΙΔΑ ΙΣΟΜΕΤΡΙΚΑ
3
Επίσης άσκηση η οποία γίνετε ευκολότατα στο πάτωμα και οπουδήποτε, προσέχοντας μόνο να στηρίζεστε καλά στους αγκώνες και στις μύτες των ποδιών σας και έχοντας ελαφρώς σηκωμένη την λεκάνη σας για να αποφύγετε ενόχληση στην μέση. Μένετε σταθερά για 20″-30″ και επαναλαμβάνετε από 3 φορές, σφίγγοντας πολύ καλά την περιοχή της κοιλιά σας.

ΑΣΚΗΣΗ Νο4
ΡΟΚΑΝΙΣΜΑΤΑ
4
Με το που τελειώνετε την άσκηση Σανίδα, γυρνάτε ανάσκελα και σχηματίζετε με τα πόδια σας μία ορθή γωνία(90 μοιρών). Τοποθετείτε τα χέρια πίσω από το κεφάλι και χωρίς να σπρώξετε αυχένα ανεβαίνετε ενεργοποιώντας ΜΟΝΟ την κοιλιακή σας χώρα. 3 σετ από 15 επαναλήψεις είναι ιδανικά. Signe OK de la main
…μη χάσετε και το meeting!Signe OK de la main

ΑΣΚΗΣΗ Νο5
ΡΑΧΙΑΟΙ
5
…πριν πάτε στο meeting όμως κάντε και 3 σετ των 12 επαναλήψεων Ραχιαίους. Δεν θα σας πάρει πολύ. Βάζετε τα χέρια κοντά στα αυτιά σας και με κλειστά τα πόδια κάνετε άρσεις του κορμού. ΠΡΟΣΟΧΗ  Index blanc pointant vers le haut vu côté dosόμως δεν ανεβαίνετε πολύ ψηλά.
Νομίζω σας βοήθησα πολύ και θα σας λύσουν τα χέρια αυτές οι ασκήσεις γιατί πραγματικά μπορούν να γίνουν παντού. Και έτσι δεν θα έχετε δικαιολογία πως επειδή λείψατε για επαγγελματικό ταξίδι, βγήκατε από τον ρυθμό της άσκησής σας.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!!!

Για οτιδήποτε χρειαστείτε… Μη διστάσετε να πάρετε και εμένα μαζί σας!!! Clin d’œil sur visageClin d’œil sur visageClin d’œil sur visage ή να επικοινωνήσετε μαζί μου στο mail μου: [email protected]

+ follow on Twitter & instagram : @manosvrontzakis
Για περισσότερες πληροφορίες για τον Μάνο Βροντζάκη, πατήστε εδώ

Σχετικά άρθρα:

4 Έξυπνοι τρόποι για να αποκτήσετε λεπτά χέρια, από τον Μάνο Βροντζάκη
Συχνά λάθη στο γυμναστήριο!!! Τι να προσέξετε…, από τον Μάνο Βροντζάκη
Βιταμίνες & Συμπληρώματα διατροφής….Μύθος ή Αλήθεια;, από τον Μάνο Βροντζάκη
Εύκολο Streching για χαλάρωση μετά τη δουλειά, από τον Μάνο Βροντζάκη
Ασκήσεις για τη σωστή στάση του σώματος, από τον Μάνο Βροντζάκη

You may also like