Αστικά τοπία από τον Dario Moschetta

αρχείο+λή..Οι πίνακες του Ιταλού καλλιτέχνη Dario Moschetta, αποτελούν μια ανάμειξη των μέσων ενημέρωσης, της φωτογραφίας και τις τεχνικές της παραδοσιακής ζωγραφικής.

Ο Moschetta μέσα από τις εικόνες του, προσπαθεί να “συλλάβει” την ουσία μιας πόλης, η οποία διακινείται στο χρόνο. Το θέμα μπορεί να φαίνεται απλό, στην πραγματικότητα όμως η διαδικασία είναι περίπλοκη. Ο φωτογράφος και εικονογράφος ειδικεύεται στο υλικό και πώς αυτό φθείρεται με την πάροδο του χρόνου.

Dario-Moschetta-Painting-Brooklyn-Bridge

Για την επίτευξη των “ρημαγμένων” φωτογραφιών από πόλεις, ο Moschetta αρχίζει κολλώντας κόλλα βινυλίου σε μια σαρωμένη εικόνα μιας πόλης, η οποία τοποθετείται μπρούμυτα πάνω στον καμβά. Όταν στεγνώσει, το χαρτί σκίζεται από τον καμβά, αφήνοντας τα απομεινάρια του υλικού και της αρχικής εικόνας και μοιάζει σαν μια πόλη-φάντασμα. Στη συνέχεια ο καμβάς ψεκάζεται με νερό και τότε ο  Moschetta ξεκινά να ξύνει και να τρίβει το υλικό, ώστε να δημιουργήσει μια καλή ποιότητα υφής που να θυμίζει σκισμένη αφίσα τοίχου. Τότε αρχίζει ο σχεδιασμός της εικόνας, τονίζοντας πτυχές του αστικού τοπίου που θέλει να παρουσιάσει, τα φώτα, τους δρόμους και τα κτήρια. Το αποτέλεσμα είναι μια νοσταλγική και κινηματογραφική οπτασία της πόλης σε όλο της το μεγαλείο, καθώς και η φθορά της.
image

Ο Dario Moschetta κατάγεται από την Castelfranco Veneto, μια μικρή πόλη στην Βόρεια Ιταλία. Εμπνέεται από αφίσες ταινιών και κινηματογραφικές εικόνες, όπως γράφει ο  ίδιος στην προσωπική του σελίδα http://www.dariomoschetta.com/ . Παρόλο που είναι γνωστός για τα αστικά τοπία, ο Moschetta έχει δημιουργήσει μια σειρά από πορτραίτα που μοιάζουν με παλιές, φθαρμένες αφίσες. Με μια αδυναμία στην αλλοίωση των εικόνων από το πέρασμα των χρόνων, η δουλειά του καλλιτέχνη χαρακτηρίζεται ως γοητευτική και αριστοκρατικά άνιση.

Dario-Moschetta-Painting-NYC

Για περισσότερες πληροφορίες και εικόνες, επισκεφτείτε τη σελίδα του.

Πηγή:  http://www.mutantspace.com

You may also like