Αττικός Greek House, όπως λέμε “αυθεντική ελληνική κουζίνα”

attikos greek house e-table.grΜια ανάσα από την Ακρόπολη, στην περιοχή του Μακρυγιάννη, θα βρεθεί στον Αττικός Greek House όπου θα δοκιμάσεις αυθεντική ελληνική κουζίνα.  Μπορεί να ακούγεται πολύ τουριστικό το μέρος αλλά μόνο αν πας θα καταλάβεις ότι πρόκειται ίσως για ένα από τα καλύτερα εστιατόρια αυθεντικής ελληνικής αστικής κουζίνας.

Το μενού είναι φτιαγμένο με πολύ προσοχή από την κυρία Μίνα που για να λέμε και τα σωστά είναι εκτός από μαγείρισσα και η ψυχή του εστιατορίου. Επιλέγει η ίδια τα υλικά και μαγειρεύει κλασικά ελληνικά φαγητά, εξαιρετικά!

Δοκιμάσαμε την μελιτζάνα με την σάλτσα ντομάτας  με φέτα, ψημένα στο φούρνο  όπου στο πιάτο το ένα υλικό συμπλήρωνε το άλλο χωρίς να καλύπτονται οι γεύσεις. Ξεχωρίσαμε από το μενού το Κερκυραϊκό σοφρίτο με την ελαφρά σκορδάτη γεύση του όπου έλιωνε στο στόμα και συνοδευόταν από πουρέ αληθινής πατάτας. Ρίσκαρα αρκετά αλλά δεν άντεξα παράγγειλα και τον κλασικό ελληνικό μουσακά! Λέω ρίσκαρα γιατί δεν είναι ένα πιάτο έχω παραγγείλει ποτέ σε εστιατόριο, όμως οι φήμες που είχα ακούσει έλεγαν ότι ο μουσακάς είναι must στον Αττικό.  Το ρίσκο απέδωσε και στο τραπέζι μα ήρθε ένα πιάτο μουσακάς πραγματικά φανταστικός!

attikos2_54_990x660_201404240923Η ελαφριά γεύση του σωστά αρτυσμένου κιμά συμπληρωνόταν από φρεσκοτηγανισμένες μελιτζάνες και πατάτες με μια αφράτη μπεσαμέλ να τα σκεπάζει όλα μαγικά!  Για επιδόρπιο, μας προσέφεραν μια πολύ αρωματική φρεσκοψημένη πορτοκαλόπιτα, που θεωρείται και best seller του εστιατορίου, πασπαλισμένη με άχνη ζάχαρη και έτσι έκλεισε όμορφα το γεύμα μας!

Όπως ανέφερα και προηγουμένως, το ατού αυτού του εστιατορίου είναι ξεκάθαρα οι σπιτικές ελληνικές γεύσεις! Είναι εμφανές ότι οι ιδιοκτήτες αγαπούν πολύ την δουλειά τους και προσέχουν και την παραμικρή λεπτομέρεια είτε έχει να κάνει με το μενού είτε με τον περιβάλλοντα χώρο του εστιατορίου.  Αν ο καιρός το επιτρέπει, σου προτείνουμε να κάτσεις στην ταράτσα του εστιατορίου για να απολαμβάνεις και την μοναδική θέα προς τον Παρθενώνα ή το λόφο του Φιλοπάππου. Αν όχι, δεν πειράζει μπορείς να απολαύσεις το φαγητό σου στην κλειστή αίθουσα που έχει και τζάκι!

Οπότε την επόμενη φορά που θα βγείτε, πατήστε εδώ και κάντε την κράτησή σας για το Αττικός Greek House.

Κείμενο: Έλενα Σμπώκου

You may also like