Αυγοσαλάτα με ποικιλία μυρωδικών, μήλο και ραπανάκια

ΥΛΙΚΑ:
3 μικρά ραπανάκια
2 κλωνάρια σέλερι
1 ξινόμηλο
2 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος
2 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 κουτ. σούπας μάραθος, ψιλοκομμένος
2 κουτ. σούπας σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο (ή 1 κουτ. σούπας ξερό σχοινόπρασο)
4 αυγά, σφιχτοβρασμένα
κρύο νερό, παγάκια, λίγος χυμός λεμονιού
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1/2 φλιτζ. τσαγιού μαγιονέζα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
ξύσμα από 1/2 λεμόνι
πολύσπορο ψωμί, για το σερβίρισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το μήλο σε λεπτές φέτες (όπως είναι, με τη φλούδα). Αφαιρούμε τα κουκούτσια. Στη συνέχεια κόβουμε τις λεπτές φέτες σε μικρότερα κομμάτια, ιδανικά σαν σπιρτόξυλα. Κόβουμε με τον ίδιο τρόπο τα ραπανάκια. Βάζουμε τα κομμάτια από το μήλο και τα ραπανάκια σε ένα μπολ με κρύο νερό, λίγα παγάκια και λίγο χυμό λεμονιού. Ετσι θα μείνουν τραγανά και δροσερά και δεν θα μαυρίσουν.

Φωτογραφίες: Stockfood/Visualhellas.gr

Φωτογραφίες: Stockfood/Visualhellas.gr

Κόβουμε το σέλερι σε φετάκια. Ζεσταίνουμε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βάζουμε τη 1 κουταλιά ελαιόλαδο, το σέλερι και 3 κουτ. σούπας νερό. Αχνίζουμε μέχρι να μαραθεί λίγο και να γλυκάνει. Μόλις σωθούν τα υγρά, τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά και αδειάζουμε το περιεχόμενο του σε ένα βαθύ μπολ.
Στραγγίζουμε τα κομμάτια από το μήλο και τα ραπανάκια, τα απλώνουμε για 2 λεπτά σε πετσέτα να στεγνώσουν και τα βάζουμε στο μπολ με το σέλερι. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τα 2 αυγά κομμένα σε κυβάκια, αλατοπίπερο, το ξύσμα λεμονιού, τη μαγιονέζα και το υπόλοιπο λάδι. Ανακατεύουμε πολύ απαλά για να μη χαλάσει η όψη της σαλάτας. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
Μεταφέρουμε σε μπολ σερβιρίσματος, γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα αυγά κομμένα στα τέσσερα και συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί.

Πηγή: http://www.gastronomos.gr

You may also like