Αυξήστε τις εργασιακές σας επιδόσεις… με yoga!

Και μόνο μία από τις πέντε στάσεις ωφελεί!

Η yoga έχει μπει τόσο στη ζωή πολλών ανθρώπων, οι οποίοι επωφελούνται σωματικά και πνευματικά. Ειδικά στον τομέα “πνεύμα”, η yoga βοηθά ιδιαίτερη στην ενίσχυση της παραγωγικότητας στην εργασία. Δε χρειάζεται να είναι κανείς σε προχωρημένο επίπεδο, καθώς μία και μόνο από τις παρακάτω στάσεις μπορεί να φανεί χρήσιμη.

01 Στάση Πολεμιστή #1. Ξεκινώντας από τη Στάση του Σκύλου, που βλέπουμε εδώ…

… φέρνουμε το δεξί πέλμα μπροστά κι ανάμεσα στα χέρια μας και με έναν κύκλο φέρνουμε το αριστερό πέλμα από πίσω μας και σε μικρή γωνία. Πατάμε σταθερά και σηκώνουμε ψηλά τα χέρια. Ρίχνουμε πίσω τους ώμους κι ενώνουμε τις παλάμες μας. Η συγκεκριμένη κίνηση είναι για να εστιάσουμε και να συγκεντρωθούμε. Παίρνουμε πέντε βαθιές ανάσες σε αυτή τη θέση κι επαναλαμβάνουμε από την άλλη πλευρά.

02 Στάση Πολεμιστή #2. Και πάλι από τη στάση Down Dog φέρνουμε πάλι τα πόδια όπως στην προηγούμενη στάση. Εκτείνουμε τα χέρια (σαν φτερά) με το αριστερό μας χέρι να κοιτά το πίσω μέρος του yoga mat μας και το δεξί το μπροστινό. Λυγίζουμε το δεξί γόνατο ώστε να έρθει σε ευθεία με τον αστράγαλο. Εστιάζουμε το βλέμμα σ’ ένα σημείο πέρα από την άκρη του μεσαίου δαχτύλου του χεριού μπροστά μας και κρατάμε την εστίαση για πέντε βαθιές ανάσες. Επαναλαμβάνουμε για την άλλη πλευρά.

03 Στάση του Αετού. Από όρθια στάση αγκαλιάζουμε το δεξί γόνατο φέρνοντάς το στο στήθος. Λυγίζουμε το αριστερό γόνατο και “σταυρώνουμε” το δεξί μας πόδι γύρω από το αριστερό, χρησιμοποιώντας το δεξί πέλμα σα γάντζο πάνω στο αριστερό. Τυλίγουμε το δεξί μας χέρι κάτω από το αριστερό. Χαμηλώνουμε το σώμα όσο μπορούμε και δίνουμε ισορροπία με τα χέρια και κρατώντας τα πάνω και πέρα από το πρόσωπο. Μένουμε σε αυτή τη θέση για πέντε βαθιές ανάσες, “ξετυλίγουμε” κι αλλάζουμε πλευρά.

04 Στάση του Ερωδιού. Ξεκινάμε από καθιστή θέση με τα πόδια σε ευθεία μπροστά μας. Λυγίζουμε το αριστερό μας πόδι ώστε να το “καθίσουμε”. Λυγίζουμε το δεξί γόνατο και κρατάμε το δεξί μας πέλμα με τα δύο χέρια. Τεντώνουμε απαλά το δεξί πόδι για να το φέρουμε σε ευθεία – όσο μπρούμε. Φέρνουμε τους ώμους προς τα πίσω και σηκώνουμε το πηγούνι γέρνοντας ελαφρά το κεφάλι προς τα πίσω. Μένουμε σε αυτή τη θέση για πέντε βαθιές ανάσες κι αλλάζουμε πλευρά.

05 Καθιστή θέση. Σε καθιστή θέση σταυρώνουμε τις κνήμες σε άνετη θέση. Ισιώνουμε τη σπονδυλική μας στήλη δημιουργώντας απόσταση ανάμεσα στους σπονδύλους. Ξεκουράζουμε τα χέρια μας πάνω στους μηρούς μας με τις παλάμες να “κοιτούν” προς τον ουρανό και με τους δείκτες ενωμένους με τους αντίχειρες. Μένουμε σε αυτή τη θέση για δέκα βαθιές ανάσες.

You may also like