Αυστραλία: Σε ηλικία 110 ετών πέθανε η γηραιότερη Ελληνίδα

hand old womanΠέθανε τη Δευτέρα σε ηλικία 110 ετών στη Μελβούρνη η γηραιότερη Ελληνίδα της Αυστραλίας.

Πρόκειται για την Κατερίνη Κιλικίδου η οποία είχε ζήσει τη Μικρασιατική καταστροφή το 1922 και επέζησε στο δύσκολο χερσαίο ταξίδι από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Πέρασε με τους γονείς της τη φτώχεια και τη μιζέρια που έφερε ο ξεριζωμός και έστησαν το σπιτικό τους στο Βορένος, χωριό κοντά στη Θεσσαλονίκη, που λόγω της μαζικής εγκατάστασης προσφύγων από τη Νικομήδεια της Μικράς Ασίας, μετονομάστηκε σε Νικομηδινό.

Στα 19 της, την πάντρεψαν με το συγχωριανό της αείμνηστο Χαράλαμπο Κιλικίδη, μέχρι που μια μέρα, το ζευγάρι πήρε τη μεγάλη απόφαση για το υπερπόντιο ταξίδι προς τη χώρα του Νότου.

Η Κατερίνη Κιλικίδη έφερε στον κόσμο τέσσερα παιδιά. Ο μικρότερος, ο Αναστάσης Κιλικίδης, είναι 70 χρονών.Ο μεγαλύτερος είναι 86 ετών. Σημειώνεται πως όλα τα παιδιά της είναι εν ζωή και αφήνει πίσω της ακόμα εγγόνια, δισέγγονα αλλά και τρισέγγονα.

«Ο πατέρας μου έφυγε σε 93 ετών. Παρασύρθηκε και σκοτώθηκε από αυτοκίνητο στη Μελβούρνη» δήλωσε ο κ. Κιλικίδης. Πρόσθεσε πως «πρέπει να είχε καλά γονίδια, τα οποία και κληρονομήσαμε» ενώ σημείωσε πως η μητέρα του ήταν ιδιαίτερα λιτή με το φαγητό της αλλά και προσεκτική.

Πηγή: http://www.skai.gr

You may also like