Αυτοκίνητα-ρομπότ μεταφέρουν τα ψώνια του σούπερ-μάρκετ στο σπίτι μας

Έχετε ποτέ παραγγείλει τα -μάρκετ ψώνια του σούπερ από το ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρίας, ώστε να τα παραλάβετε στην πόρτα του σπιτιού σας; Στην Αμερική προφανώς αυτό είναι κάτι πολύ mainstream, όμως τώρα πηγαίνουν την όλη διαδικασία ένα βήμα πιο μπροστά με την εισαγωγή αυτοκινήτων-ρομπότ που θα κάνουν τη μεταφορά των προϊόντων του πελάτη στην πόρτα του, αυτόνομα, χωρίς την ύπαρξη οδηγού.

Η καινοτομία συνέβη χάρη στη συνεργασία των σούπερ-μάρκετ Kroger και της startup αυτοκινήτων Nuro στην Arizona, όπως πρώτα ανακοινώθηκε τον Ιούνιο. Για αρχή και σαν δοκιμαστικό, συμμετέχει μόνο ένα κατάστημα στο νέο εγχείρημα, το Fry’s Food Store, που ανήκει στην Kroger. Οι πελάτες παραγγέλνουν μέσω του e-shop του site ή μέσω του app του καταστήματος, προγραμματίζουν την παραλαβή για την ίδια ή την επόμενη μέρα, με κόστος αποστολής τα 5,95 δολάρια κι ένα αυτό-οδηγούμενο αυτοκίνητο φέρνει τα ψώνια στην πόρτα τους.

Προς το παρόν, τα αυτοκίνητα που θα χρησιμοποιούνται για τις μεταφορές είναι τo Toyota Prius και το Nissan Leaf που ανήκουν στην κατηγορία του self-driving. Στην πορεία, όμως, κατά το Φθινόπωρο έχει προγραμματιστεί να αντικατασταθούν με custom αυτοκίνητα της Nuro που ακόμα βρίσκονται υπό δοκιμές.

Η Arizona είναι γνωστή για τις δοκιμές και την εφαρμογή αυτόνομης τεχνολογίας. Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Jim Lane «Καλωσορίζουμε την καινοτόμα τεχνολογία που μπορεί να ωφελήσει τις ζωές των κατοίκων του Scottsdale. Νιώθουμε ότι αυτή η συνεργασία έχει απίστευτη προοπτική και προσφέρει στους κατοίκους μας πραγματική ευκολία για την καθημερινή τους ρουτίνα που μέχρι τώρα δεν είχαν νιώσει.»

You may also like