Αυτοκτόνησε ο σκηνοθέτης Tony Scott, θρηνεί το Hollywood!

Συγκλονισμένο το Hollywood από την αυτοκτονία του διάσημου Βρετανού σκηνοθέτη Tony Scott δεν σταματάει να στέλνει συλλυπητήρια μηνύματα στην οικογένειά του. O 68χρονος σκηνοθέτης έδωσε τέλος στη ζωή του, πηδώντας από το ψηλότερο σημείο της κρεμαστής γέφυρας Vincent Thomas στην Καλιφόρνια, την Κυριακή, 19 Αυγούστου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο θάνατος του Σκοτ είναι κάτι άλλο από αυτοκτονία. Νεκροψία δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα.

Το 1985, ο Scott σκηνοθέτησε το «Top Gun». Εκανε πέντε ταινίες με τον Denzel Washington, με πιο πρόσφατη το «Unstoppable» του 2010.

Στις πιο αξιοσημείωτες ταινίες που σκηνοθέτησε συγκαταλέγονται και τα «True Romance», «The Fan», «O Μπάτσος του Μπέβερλι Χιλς», «Crimson Tide» και «Man on Fire».

Justin Timberlake
: Πολύ λυπήθηκα που άκουσα την είδηση του θανάτου του Tony Scott. Μεγάλωσα με τις ταινίες του. Οι προσευχές μου να συνοδεύουν την οικογένειά του.

Marc Anthony: Ας αναπαυθεί το σώμα σου με ειρήνη. Είμαι πολύ στενοχωρημένος. Γιατί;

Ron Howard: Τέλος τα έργα του Tony Scott. Τραγική μέρα.

Rosario Dawson: Tony Scott, μας άφησες τόσο νωρίς. Τι ευγενικός και αγαπητός άνθρωπος που ήσουν. Θα σε αγαπώ και θα μου λείπεις.

Samuel L. Jackson: Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του. Μεγάλο κενό.

Tyrese Gibson: Ηταν ένας από τους αγαπημένους μου σκηνοθέτες. Οι προσευχές μου στην οικογένειά του.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ:

Ο Τόνι Σκοτ γεννήθηκε το 1944 στην Αγγλία και σπούδασε ζωγραφική στο Sunderland Art School, αλλά γρήγορα τον κέρδισε η κινηματογράφηση. Το 1973, ίδρυσε στο Λονδίνο, μαζί με τον αδερφό του Ρίντλεϊ, την εταιρία παραγωγής διαφημίσεων RSA. Μέσα σε μια δεκαετία είχε δημιουργήσει μερικές από τις πιο διασκεδαστικές και αξιομνημόνευτες διαφημίσεις, έχοντας κερδίσει μια σειρά από βραβεία. Το 1995, οι αδερφοί Σκοτ ίδρυσαν την Scott Free, τη δική τους εταιρία κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών, με γραφεία στο Λος Άντζελες και στο Λονδίνο, και μέχρι σήμερα έχουν υπογράψει την παραγωγή σε ταινίες όπως “In Her Shoes”, “The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford” και “The A-Team”.

Το 1983, ο Σκοτ έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο στον κινηματογράφο, σκηνοθετώντας την σύγχρονη ιστορία βρικολάκων “Αίμα και Πάθος”, με τους Κατρίν Ντενέβ, Ντέιβιντ Μπάουι και Σούζαν Σάραντον. Ακολούθησε το 1986 η παγκόσμια επιτυχία “Top Gun”, η οποία απογείωσε την καριέρα του Τομ Κρουζ και έγινε μια από τις ταινίες – ορόσημα των ‘80s. Το βιογραφικό του Σκοτ περιλαμβάνει επίσης τις ταινίες “Beverly Hills Cop 2”, “Ο Τελευταίος Πρόσκοπος”, “Ιλιγγιώδης Έρωτας”, “Crimson Tide”, “Δημόσιος Κίνδυνος”, “Παιχνίδι Κατασκόπων”, “Domino”, “Déjà Vu” και “Επίθεση στο Συρμό”.

Πηγή: http://www.protothema.gr

You may also like