Αφήστε τα να παίξουμε με την ησυχία τους

e580a0a9fcdb14b7b152b3ccf10e6f3dΠέρυσι τέτοια περίοδο που “άνοιξε” ο καιρός, αρχίσαμε με τον Παύλο να πηγαίνουμε παιδική χαρά. Ακόμα δεν είχε πάει παιδικό σταθμό και ήταν ευκαιρία για να βγεί από το σπίτι και να μπορέσει να εκτονώσει όλη αυτή την ενέργεια, που ακόμα αποδεικνύεται “αστείρευτη”… Πηγαίναμε σχεδόν καθημερινά, το οποίο σήμαινε ακόμα περισσότερα πλυντήρια ρούχων, ένα περισσότερο αγχος για το τι θα βάλει στο στόμα του κλπ κλπ.

Γενικά δεν ήμουν αγχωδης γιατι δεν ήταν μεγάλη η περίοδος που έβαζε παιχνίδια στο στόμα.. όμως στην άμμο και στο χώμα κάτι με φόβιζε με όλα αυτά που διάβαζα στις έρευνες…
Όμως δεν έπαθε τίποτα… και φέτος δεν θα ανησυχήσω ούτε στην παιδική χαρά , ούτε στη θάλασσα και σας παραθέτω τους λόγους που διάβασα στο babyglitter.gr/blog

Οι 5 λόγοι που ΠΡΕΠΕΙ να αφήνετε τα παιδιά σας να λερώνονται…

#1 Έρευνες δείχνουν πως το χώμα και τα βακτήρια που βρίσκονται μέσα σε αυτό κάνουν καλό στο σώμα και το μυαλό καθώς ελευθερώνουν μια ουσία που βοηθάει τα παιδιά να αισθανθούν χαρούμενα, λειτουργώντας σαν φυσικό αντικαταθλιπτικό.
#2 Έρευνες δείχνουν επίσης πως τα βακτήρια που βρίσκονται στο χώμα βοηθούν το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Τη σημερινή εποχή που οι επιλογές για καθαριστικά είναι άπειρες, είναι σημαντικό τα παιδιά να εκτίθενται σε αυτούς τους μικροοργανισμούς οι οποίοι θα τους βοηθήσουν να δημιουργήσουν τα κατάλληλα αντισώματα.
#3 Τα σημερινά παιδιά περνούν πολύ λιγότερο χρόνο στη φύση από ότι θα έπρεπε. Έρευνες δείχνουν πως αυτό είναι συνδεδεμένο με την αυξανόμενη διάγνωση σε διάσπαση προσοχής, την παιδική παχυσαρκία και την παιδική κατάθλιψη.
#4 Τα παιδιά γελούν πιο πολύ όταν βρίσκονται έξω. Όταν γελούν η πίεση και το άγχος τους μειώνονται και αυτή η χαλάρωση και ευεξία διαρκεί για αρκετή ώρα μετά. Το ξέρατε πως το γέλιο έχει τέτοιες ικανότητες;
#5 Τα παιδιά που παίζουν έξω ανεξαρτητοποιούνται πιο γρήγορα και μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν καταστάσεις πιο σωστά και ολοκληρωμένα. Γίνονται πιο αυτόνομα και σίγουρα για τις ικανότητες τους.

good mumsΠου θέλω να καταλήξω;

Παιχνίδι με λίγη βρωμιά κάνει καλό τόσο στο σώμα όσο και στο νου και το πνεύμα…

Αφήστε λοιπόν τα μικρά σας διαβολάκια να το ευχαριστηθούν. Δώστε τους κουβάδες με άμμο και νερό, μάθετε τους από νωρίς την έννοια της «κηπουρικής», εξερευνήστε μαζί τους τη φύση σε κάθε της μορφή και βγείτε έξω!

Απολαύστε τις ηλιόλουστες μέρες και τα απογεύματα με τα παιδιά σας εκτός σπιτιού και θα κλείσω αυτό το κείμενο με μία φράση της μαμάς μου   “Κι εσείς μικρά που τρώγατε χώμα και άμμο, πάθατε τίποτα;” (αυτό ισχύει για όσους γεννήθηκαν πρίν το ’85)

You may also like