Αφιέρωμα στη Marilyn Monroe στο Salvatore Ferragamo Museo της Φλωρεντίας

Πενήντα χρόνια μετά το θάνατο της ντίβας που έχει γοητεύσει περισσότερο στο Χόλιγουντ αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, μετά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, επίσης και ο οίκος Salvatore Ferragamo, αποτείει φόρο τιμής στην Μέριλιν Μονρόε. Μια αναδρομική έκθεση που θα μας οδηγήσει σε διαχρονικό μύθο της, μέσα από τα συναισθήματα, αποσπάσματα ταινιών, τα ρούχα της, και φυσικά τα παπούτσια της. Η έκθεση στη Φλωρεντία, στεγάζεται στο Museo Salvatore Ferragamo, και θα είναι ανοικτή για το κοινό μέχρι τον Ιανουάριο του 2013.

Οι επισκέπτες γινόντουσαν δεκτοί από μια «στρατιά» από ωραίων γυναικών ντυμένες με ένα απλό λευκό φόρεμα, μια σαφής αφιέρωμα στο φόρεμα, ίσως το πιο αντιπροσωπευτικό της Μέριλιν, αυτό που φορούσε στην ταινία ” Επτά χρόνια φαγούρα», δημιουργώντας έτσι ένα από τα πιο αισθησιακά ρούχα στην ιστορία του κινηματογράφου.

Ολόκληρη η γενιά Ferragamo, με επικεφαλής την Γουάντα Ferragamo, καλωσόρισε τους επισκέπτες συμπεριλαμβανομένων των Ιταλίδων ηθοποιών Βαλέρια Solarino και Violante Placido.

«Η ζωή της Marilyn με συγκινεί πραγματικά γιατί δεν είχε οικογένεια. Ένα μοναχοπαίδι με μια τρελή μητέρα και χωρίς πατέρα ήταν εντελώς μόνη και της έλειπε η αγάπη της οικογένειάς της,» δήλωσε η Ferragamo με τον τρυφερό κι εκλεπτυσμένο τρόπο μιας γλυκιάς γιαγιάς.

“Είναι η πρώτη μου φορά στη Φλωρεντία και νομίζω ότι είναι υπέροχη”, δήλωσε η AnnaSophia Robb , η οποία θα υποδυθεί τη νεαρή Carrie Bradshaw στο “The Carrie Diaries”, .”Η μαμά μου και εγώ πήγαμε στον καθεδρικό ναό Duomo σήμερα το πρωί και τη βρήκαμε φανταστική.. Είναι μια τέτοια τιμή να βρίσκομαι εδώ στην πόλη της Ferragamo “.

Ένα αφιέρωμα σε έναν χαρακτήρα –μία γυναίκα που δεν ήταν μόνο μία ηθοποιός ή μια ντίβα, αλλά κάτι περισσότερο: ένα πρόσωπο που εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει τα όνειρα, τις αδυναμίες, και τόση ομορφιά. Μια γυναίκα, που κατά κάποιο τρόπο, εκπροσωπεί το σύμβολο του αισθησιασμού και της γυναικείας ευαισθησίας.

Πηγή:http://www.wwd.com/

You may also like