Αφιέρωμα στον Θ. Αγγελόπουλο στην Νέα Υόρκη

Θόδωρος Αγγελόπουλος

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού της Νέας Υόρκης διοργανώνει ένα μεγάλο αφιέρωμα στον κορυφαίο Έλληνα σκηνοθέτη, Θόδωρο Αγγελόπουλο, σε συνεργασία με την Ακαδημία Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης και το Cineaste Magazine.

Κατά τη διάρκεια του αφιερώματος θα προβληθεί η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη, «Αναπαράσταση», η οποία γυρίστηκε το 1970. Παράλληλα θα γίνει αναφορά στη ζωή και το έργο του, ενώ θα συζητηθεί το μέγεθος της απώλειας για την έβδομη τέχνη.

Την προβολή θα προλογίσει ο Dan Georgakas, συντάκτης του περιοδικού «Cineaste Μagazine» και σύμβουλος του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Νέας Υόρκης. Ο ομογενής δημοσιογράφος συνέταξε και το πρόσφατο τεύχος του «Journal of the Hellenic Diaspora», αφιερωμένο στον Ελληνικό Κινηματογράφο.

Στην ανακοίνωση του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού της Νέας Υόρκης, γίνεται επίσης αναφορά- μεταξύ άλλων- στα όσα είχε πει ο Αμερικανός κριτικός κινηματογράφου, Μάικλ Γουίλμινγκτον, για το Θόδωρο Αγγελόπουλο, τον οποίο είχε χαρακτηρίσει ως «ένα από τα μεγάλα, άλυτα μυστήρια του κινηματογράφου, έναν από αυτούς τους κινηματογραφιστές όπως ο Ταρκόφσκι, ο Μιζογκούτσι ή ο Γιαζουχίρο Όζου, που υφαίνουν ένα μεγάλο μέρος της σταδιοδρομίας τους μακριά από τον αμερικανικό κινηματογράφο ώσπου να ξεσπάσουν πάνω μας με όλη τους τη δύναμη».

Πηγή: http://www.protothema.gr

You may also like