Βάζουμε εγκαίρως τα after sun στη ζωή μας, από την Εύη Τσανάκα

7d0ca1fe569b6e93f3d95064252be392Ναι θα το φωνάζουμε ξανά και ξανά. Ο ήλιος δεν είναι φίλος μας, όπως οι περισσότεροι λανθασμένα πιστεύουν. Ο ήλιος είναι εξαιρετικό επικίνδυνος και επιθετικός απέναντι στην επιδερμίδα μας. Αυτό το οποίο καταφέρνει λοιπόν, είναι αθροιστικό. Η επιδερμίδα λεπταίνει και γίνεται πιο ευαίσθητη στις υπεριώδεις ακτινοβολίες. Το δέρμα καταλήγει να γίνεται θαμπό και να χάνει κάθε ίχνος φρεσκάδας, λάμψης και απαλότητας. Τα after sun προϊόντα έρχονται να συμπληρώσουν την «δουλειά» που κάνουν τα αντηλιακά. Γιατί αυτά τα δύο προϊόντα είναι αλληλένδετα, και είναι κάτι πολύ παραπάνω από μια απλή τάση της μόδας, όπως παλαιότερα θεωρούντο.

Σε καμιά μας δεν αρέσει το κοκκίνισμα και το ξεφλούδισμα που ακολουθεί τα ηλιακά εγκαύματα. Όταν γυρίσετε από την παραλία, κάντε ένα ελαφρύ ντους χωρίς να τρίψετε τις περιοχές που έχετε καεί. Αποφύγετε τα σκληρά σφουγγάρια που θα εντείνουν το πρόβλημα. Αυτό θα καταφέρει να κατευνάσει λίγο το φλόγισμα που νιώθετε. Σκουπιστείτε ταμποναριστά με την πετσέτα σας, και αφήστε την υπόλοιπη υγρασία να απορροφηθεί από το ίδιο σας το δέρμα. Στην συνέχεια, πάρτε γενναιόδωρες ποσότητες από το after sun προϊόν σας και εφαρμόστε σε όλο σας το σώμα με προτεραιότητα στα εγκαύματά σας. Όπως ισχύει και για το αντηλιακό, η ανανέωση κάθε μία ώρα θεωρείται επιτακτικής σημασίας.

Τα after sun προϊόντα μυρίζουν υπέροχα και όλες αγαπάμε τις ωραίες ευωδιές. Οπότε χρησιμοποιήστε το σαν ένα έξτρα ευεργετικό, για το δέρμα, body lotion. Η σύνθεσή τους, ακολουθεί την αλματώδη εξέλιξη της κοσμετολογίας. Έτσι όχι μόνο μυρίζουν ωραία, αλλά απορροφούνται και εξαιρετικά γρήγορα μηδενίζοντας το ενδεχόμενο να λερώσουμε τα ρούχα μας. Βοηθούν, ουσιαστικά, στην αποκατάσταση της επιδερμίδας, περιέχοντας συστατικά όπως η aloe vera, το βούτυρο karite, αλλά και εκχυλίσματα και βιταμίνες.

Η Εύη Τσανάκα είναι αισθητικός, make-up artist και blogger και μπορείτε να μάθετε περισσότερα: εδώ

You may also like