Βάλτε την ξεκούραση στη ζωή σας!

Ζώντας σε μια εξαιρετικά έντονη και πολυάσχολη κοινωνία και καθημερινότητα, το να ξεκουραζόμαστε, καταλήγει να θεωρείται αμαρτία. Η αλήθεια όμως, είναι πολύ διαφορετική, μιας και η ξεκούραση, οφείλει να υπάρχει μέσα στο ωρολόγιο πρόγραμμά μας, προκειμένου να αναζωογονεί το πνεύμα και το σώμα μας, για να συνεχίσει να χτυπάει κόκκινα.

Αναρίθμητες μελέτες, επιβεβαιώνουν ότι είμαστε εθισμένοι στην καφεΐνη, έχουμε εμμονή με την εύρεση του νεότερου και του επόμενου, και αναλωνόμαστε στον ταχύτατο αυτό τρόπο ζωής, χάνοντας την πραγματική έννοια της ζωής. Αυτό που εχθές ήταν έκτακτη είδηση, σήμερα μοιάζει παλιό και ξεχασμένο και εκείνοι που δεν μπορούν να συμβαδίσουν με τους ρυθμούς, μπαίνουν στη λίστα με τους «απροσάρμοστους». Όλος αυτός ο εξαντλητικός ρυθμός, έμοιαζε να δουλεύει μια χαρά, όσο ήμασταν στο σχολείο και έπειτα στο πανεπιστήμιο. Όσο όμως μεγαλώνουμε και ξεπερνάμε τα 30, φαίνεται να μας δυσκολεύει ολοένα και περισσότερο.

Και κάπως έτσι, καταλήγουμε να τρέχουμε όλη την ημέρα, για να προλάβουμε τα δεκάδες πράγματα που πρέπει να κάνουμε, ή που νομίζουμε πως πρέπει να κάνουμε, με αποτέλεσμα να μην έχουμε καθόλου χρόνο για τους εαυτούς μας. Και τι γίνεται στην περίπτωση, που υπάρξουν εκείνες οι σπάνιες περιπτώσεις, όπου δεν υπάρχει κανένα bullet point στο πίνακα των υποχρεώσεων; Νιώθετε και εσείς τύψεις όπως και εμείς. Αν ναι, έχουμε πέσει όλοι μαζί στην ίδια παγίδα. Σε εκείνη, που λέει πως η απραγία μεταφράζεται σε αποτυχία. Κάτι που, όπως πολύ καλά μπορούμε να καταλάβουμε όλοι, δεν ισχύει.

Μάθετε να ακούτε το σώμα σας και το μυαλό σας. Όταν νιώθετε εκείνο το αίσθημα του «καψίματος», δεν φταίει ούτε ο οργανισμός σας, ούτε η έλλειψη κάποιας βιταμίνης. Απλώς, πρέπει να καταλάβετε, πως είναι ανθρωπίνως αδύνατο, να τρέχετε συνεχώς με 100 χλμ/ώρα. Και δεν είναι ούτε κακό ούτε μεμπτό. Τον ελεύθερο χρόνο, πρέπει να τον αντιλαμβανόμαστε σαν διάλειμμα. Από τις υποχρεώσεις και από τις έννοιες. Και πρέπει να μάθουμε επιτέλους να τον αγαπάμε. Γιατί είναι σπάνιος και πολύτιμος. Είναι εκείνος που θα μας χαρίσει λίγο περισσότερο ύπνο, ένα μπάνιο μακράς διάρκειας, μια βόλτα στον ήλιο, ή ακόμα καλύτερα, χρόνο με τους δικούς μας ανθρώπους.

You may also like