Βάλτε τη θάλασσα στο σπίτι σας…

από τον Ιωάννη Σύρμπα-Interior Designer

Το βασικό χαρακτηριστικό του παραλιακού στυλ, είναι η ίδια η θάλασσσα. Το καλοκαίρι οι πόλεις αδειάζουν και οι κάτοικοί τους “ξεχύνονται” προς τις ακτές. Καθώς οι υποχρεώσεις και οι καθημερινές έγνοιες εξαφανίζονται κατά την διάρκεια των διακοπών, ένας νέος κόσμος φωτός, χώρου και ενέργειας μπαίνει στη ζωή μας. Ένας κόσμος όπου τα φυσικά στοιχεία εισβάλλουν στη ζωή μας και ο αέρας και τα κύματα δημιουργούν ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Αλήθεια, ποιός δεν έχει νιώσει την ανάγκη να περπατήσει στην ακροθαλασσιά και να σηκώσει ένα κοχύλι ή ένα βότσαλο; Ποιός δεν έχει θαυμάσει το σχήμα και το σχέδιο τους; Ποιός δεν έχει διαισθανθεί ό,τι για κάποιο ακαθόριστο λόγο, είναι πολύτιμα και τα αφήνει να γλιστρίσουν στην τσέπη του;

Εισάγοντας το παραλιακό στυλ στα σπίτια μας, μπορόυμε να ξαναβρούμε ακριβώς αυτές τις αισθήσεις της ψυχικής και σωματικής ευεξίας που βιώνουμε κοντά στη θάλασσα. Καθώς ο ρυθμός της ζωής γίνεται ολοένα και πιο έντονος, θεωρείται πλέον αναγκαίο να δημιουργήσουμε ένα αρμονικό περιβάλλον στο σπίτι. Το παραλιακό στυλ ικανοποιεί αυτή την ανάγκη. Το ξύλο και η πέτρα συνυπάρχουν αρμονικά, το σκοινί με τα κοχύλια και τα αφρόξυλα δίνουν έναν ισορροπημένο και ζεστό τόνο στο χώρο μας και δημιουργούν ένα ξεκούραστο περιβάλλον. Το παραλιακό στυλ εμπνέει ηρεμία, ξεκουράζει το μάτι και είναι ένα αντίδοτο για την όλο και αυξανόμενα έντονη καθημερινή ζωή. Μέσα από αυτό θα εκτιμήσετε το φυσικό περιβάλλον και θα αφιερώσετε χρόνο για να απολαύσετε το “εδώ και τώρα”.
Γι’αυτό περπατήστε στην ακρογιαλιά και εμπνευστείτε από τους αναρίθμητους θησαυρούς της. Χρησιμοπιοείστε δημιουργικά τα υλικά και τα φυσικά δώρα της θάλασσας, για να ομορφύνετε το περιβάλλον σας. Τοποθετείστε τα “αναμνηστικά” από τους περιπάτους σας στην παραλία με απλό τρόπο στο σπίτι και αφήστε τα να σας θυμίζουν τις χαρούμενες, ήρεμες μέρες που περάσατε κοντά στη θαλασσα.

ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

Μαζέψτε μερικά βότσαλα και εξετάστε τα περίτεχνα σχέδια και τις γραμμώσεις τους.

Τα υλικά αυτά που η φύση μας προσφέρει, μπορούν να γίνουν ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για διακόσμηση. Ας δούμε λοιπόν πως με λίγα και απλά βήματα, η ομορφιά της θάλασσας, μπορεί να μεταφερθεί στο εσωτερικό του σπιτιού σας:

 

 

 

 
* Αν δεν επιθυμείτε να βάψετε τα βότσαλα πριν τα χρησιμοποιήσετε, περάστε τα με ένα βερνίκι γυαλίσματος. Έτσι θα τους δώσετε ξανά την “λειασμένη” όψη και χάρη που έχουν όταν βρίσκονται στο νερό.

 

 

 

 
* Στη συνέχεια ξεβιδώστε τα πόμολα από παλιές σας επιτοίχιες κρεμάστες και κολλήστε στη θέση τους βότσαλα ανάλογου μεγέθους, χρησιμοποιώντας μία κόλλα δύο στοιχείων.

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε τις αναμνήσεις των καλοκαιρινών διακοπών σας και την μαγεια της θάλασσας να αποτελέσουν ένα πολύτιμο σύμμαχο που θα μπορέσει να σας βοηθήσει ώστε να προσθέσετε την προσωπική σας σφραγίδα σε ένα χώρο.

You may also like