Βάλτε χρώμα στο παιδικό δωμάτιο

                                                                                                                                                                                     από τη Θάλεια Κωνσταντινίδη

Είτε ετοιμάζεστε να υποδεχτείτε το νέο μέλος της οικογένειας είτε θέλετε να κάνετε κάποιες αλλαγές στο ήδη υπάρχον παιδικό δωμάτιο, η λύση είναι μία χωρίς μάλιστα να ξοδέψετε πολλά χρήματα. Άλλάξτε χρώμα στους τοίχους, κι ακόμα καλύτερα…. Παίξτε με τα χρώματα!

Τι θα  επιλέξουμε για να δημιουργήσουμε ένα ξεχωριστό περιβάλλον για τους ανήσυχους μπόμπιρες και τις μικρές μας πριγκίπισσες;
Χρώματα δυνατά, ρομαντικά , γήινα; Χρωματικοί συνδυασμοί φιλικοί, φρέσκοι, μαγικοί; Δεν είναι δύσκολο να δημιουργήσουμε ένα ευχάριστο χώρο, ένα παιδικό δωμάτιο όπου οι μικροί μας φίλοι θα μπορούν να δημιουργήσουν και να αφήνουν τη φαντασία τους να γίνεται παιχνίδι. Η επιλογή των χρωμάτων και των σωστών συνδυασμών κάνουν θαύματα!
Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε είναι τα χρώματα του τοίχου να μην είναι πολύ έντονα. Τα έντονα χρώματα μπορεί συχνά να προκαλέσουν εκνευρισμό, υπερκινητικότητα ή ακόμα και φόβο στα παιδιά. Οι παστέλ αποχρώσεις, όπως το ροζ για τα κοριτσάκι και το γαλάζιο για τα αγοράκια είναι αποχρώσεις που προσφέρουν ηρεμία και ένα αίσθημα ασφάλειας στα παιδιά.

Για τα κοριτσίστικα δωμάτια λοιπόν, προτείνουμε χρώματα ήσυχα που δεν προβάλλουν πολλές αντιθέσεις. Τα απαλά χρώματα και οι ήρεμοι συνδυασμοί προσδίδουν μια ελαφριά διάθεση και δημιουργούν ένα ρομαντικό περιβάλλον. Αυτό που συνήθως επιλέγουμε για τα κοριτσίστικα δωμάτια είναι το ροζ και οι αποχρώσεις του. Το ροζ προβάλλει μια αθωότητα και ένα ρομαντισμό. Ένα ρομαντικό χρωματικό σχήμα που “ψιθυρίζει”  αγάπη και φιλία. Η ρομαντική όψη του ροζ συνδυάζεται πολύ εύκολα με άλλα παστέλ χρώματα όπως απαλό βιολετί, λιλά, γαλάζιο, πράσινο και κίτρινο.

Αντίθετα τα δωμάτια για τους μικρούς μας μπόμπιρες εκπέμπουν μια φασαρία που μπορεί να εκφραστεί με ένα παστέλ γαλάζιο σε συνδυασμό με κάποιο πιο έντονο και δυναμικό χρώμα. Τα έντονα χρώματα, σε μικρές όμως πινελιές στο παιδικό δωμάτιο, είναι χαρούμενα και προκαλούν το αίσθημα της ενέργειας ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν μια αίσθηση ζεστασιάς απαραίτητη για το παιδικό δωμάτιο. Το γαλάζιο συνδυάζεται αρμονικά με το πορτοκαλί, και το ένα χρώμα ισορροπεί το άλλο. Το πορτοκαλί είναι από τα χρώματα που εκφράζει ανεμελιά και διάθεση ελευθερίας. Επίσης μπορούμε να συνδυάσουμε το γαλάζιο με ανοιχτό πράσινο που είναι ένας πολύ όμορφος συνδυασμός ή με μερικές πινελιές κόκκινου και κίτρινου για να φωτίσουμε λίγο τον χώρο μας.

Όμως πιο είναι το καταλληλότερο υλικό για να χρωματίσουμε τα παιδικά όνειρα; Είναι πολύ σημαντικό να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι τα υλικά παράγονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές τις Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Έτσι, ειδικότερα στα παιδικά δωμάτια αλλά και στους χώρους που ζουν και κινούνται τα παιδιά μας, η επιλογή είναι μόνο μια. Να επιλέξετε χρώματα οικολογικά με  μεγάλες αντοχές στο πλύσιμο!

Κι επειδή υποστηρίζουμε τα ελληνικά προϊόντα, από την εταιρία χρωμάτων της BERLiNG επιλέγουμε τα υψηλής ποιότητας οικολογικά πλαστικά “Petite” & “Petite Matt”. To “Petie” αφήνει μια σατινέ βελούδινη επιφάνεια στους τοίχους των παιδικών δωματίων, ενώ το “Petite Matt”, δίνει ένα ματ ομοιόμορφό και απαλό στη αφή αποτέλεσμα. Μάλιστα, το συγκεκριμένο προϊόν είναι το πρώτο ελληνικό προϊόν στο οποίο απονεμήθηκε το “Οικολογικό Σήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης” τον Απρίλιο του 1998.
 Ο σχεδιασμός του “Petite” βασίστηκε στη χρησιμοποίηση συστατικών τα οποία δεν παρουσιάζουν επικίνδυνες για τον ανθρώπινο οργανισμό και το περιβάλλον ιδιότητες ενώ ταυτόχρονα προσδίδουν στο προϊόν όλες τις επιθυμητές ιδιότητες, όπως υψηλή καλυπτικότητα, ευκολία στην εφαρμογή, αντοχή στις αλλαγές των καιρικών συνθηκών. Τα  χρώματα “Petite” & “Petite Matt”, είναι εντελώς άοσμα, με ευκολία στην εφαρμογή τους, και πλένονται εύκολα ακόμα και αν οι μικροί μας φίλοι αποφασίζουν να βγάλουν την δημιουργικότητα τους στους τοίχους και όχι στο χαρτί!

Αφού λοιπόν επιλέξετε την απόχρωση και το προϊόν που θα βάψετε το παιδικό δωμάτιο είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε το βάψιμο!

Όταν στεγνώσουν καλά οι τοίχοι του παιδικού δωματίου μπορείτε να διακοσμήσετε τους τοίχους με stencil, παιδικές μπορντούρες και διακοσμητικές τεχνοτροπίες. Οι διακοσμητικές τεχνοτροπίες θα αναδείξουν το χρώμα και θα δημιουργήσουν μια μαγική, παιχνιδίστικη ατμόσφαιρα στο παιδικό δωμάτιο! Στο Showroom, Wallart της BERLiNG, στον Οινόφυτα Βοιωτίας μπορείτε να ταξιδέψετε στον μαγικό κόσμο των διακοσμητικών τεχνοτροπιών και να “εκπαιδευτείτε” δωρεάν, ώστε να εφαρμόσετε τις διακοσμητικές τεχνοτροπίες στα δωμάτια των παιδιών σας, επιτυγχάνοντας ένα μαγικό αποτέλεσμα…

 

You may also like