Βίλλυ Μηλιώνη:Η σχεδιάστρια που κρύβεται πίσω από τα ροζάρια “Tilasm”

10743719_395211427311323_1632854511_n

Γνωριστήκαμε μέσω μιας κοινής μας φίλης, που φορούσε τα διάσημα πλέον ροζάρια της, Tilasm. Όσοι  έχουν συναντήσει  τη Βίλλυ Μηλιώνη μιλούν με ενθουσιασμό για την δυναμική προσωπικότητά της, αλλά και για το ταλέντο της. Με σπουδές κι εμπειρία στην Ιταλία, έχει έρθει με θέληση να καταπλήξει και το ελληνικό κοινό. 

The K-magazine: Ας ξεκινήσουμε ανάποδα! Πες μας τι σε ενέπνευσε για τη φετινή σου κολεξιόν, τα ροζάρια!

Βίλλυ Μηλιώνη: Για τη a/w 2014-15 «Talisman» συλλογή της, εμπνεύστηκα από την αραβική λέξη «Tilasm», κατά την οποία ένα αντικείμενο προστατεύει, όποιον το φορά, από κακοτυχίες. «Απλά σκέφτηκα ότι μπορώ να δημιουργήσω κοσμήματα που να μην είναι μόνο φυλαχτά, με ένα twist, αλλά και κομμάτια με τα οποία κάθε γυναίκα, να ξεχωρίζει μοναδικά».

The K-magazine: Πιστεύεις ότι είναι μία μόδα που θα περάσει, όπως ήταν πέρσι με τα “ματάκια”;
Βίλλυ Μηλιώνη: Είναι γεγονός πως τέτοιου είδους σύμβολα όπως τα ροζάρια και τα ματάκια, στα οποία πιστεύει ο κόσμος, για το «κακό το μάτι»  και όχι μόνο, αποτελούν ένα μοναδικό συνδυασμό, μοναδικού αξεσουάρ αλλά και πίστης σε κάτι ιδιαίτερο. Πολλά κοσμήματα είναι διαχρονικά και πολλά συμβολίζουν κάτι ξεχωριστό, όπως για παράδειγμα τα κοσμήματα με «μικρούς βούδες». Η θρησκεία συνδυαστικά με τα διαχρονικά κοσμήματα, μπορούν να «γεννήσουν» all times classic δημιουργίες, που να φέρουν παραδοσιακά ήθη και έθιμα μίας χώρας.

The K-magazine: Πόσα χρόνια ασχολείσαι με τον σχεδιασμό κοσμημάτων;
Βίλλυ Μηλιώνη: Η αγάπη μου για το σχέδιο κοσμημάτων «ήρθε» τυχαία στη ζωή μου- πέντε χρόνια πριν- όταν κάποια στιγμή ξεκίνησα να σχεδιάζω δημιουργίες αρχικά για εμένα. Το καλαίσθητο και ultra chic αποτέλεσμα, κέντρισε αρχικά τα βλέμματα των φίλων μου και σύντομα βρέθηκα να «ολοκληρώνω» τις συλλογές μου, που ξεχωρίζουν πια σε πολλές μπουτίκ σε όλη την Ελλάδα.

The K-magazine:  Μέχρι πρόσφατα έφτιαχνες κοσμήματα που θύμιζαν vintage κομμάτια….  πιστεύεις ότι ταιριάζουν σε κάθε στυλ γυναίκας;
Βίλλυ Μηλιώνη: Το πιστεύω πολύ καθώς η ομορφιά και η κλασσικότητα του παλιού σε συνδυασμό με νέα μοντέρνα υλικά, αν είναι επιτυχής και καλαίσθητη, μπορεί να φορεθεί από κάθε στυλ γυναίκας και κάθε ηλικία.

φωτογραφία 4 1The K-magazine: Ας πάμε λίγο στο παρελθόν σου… μετά τις σπουδές σου στην Ιταλία, μπήκες στον κόσμο της “hautecouture“. Τι είναι που σε εντυπωσίασε περισσότερο;
Βίλλυ Μηλιώνη: Ο κόσμος της μόδας, το σχέδιο και η μαγεία τους με προέτρεψαν όταν ήμουν έφηβη, για να ασχοληθώ επαγγελματικά με αυτά. Όταν ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο Αcademia di Costume e di Moda, στο σχέδιο μόδας αλλά και στην Ιστορία Τέχνης, εργάστηκα στον οίκο Celine ενώ σχεδίασα και μερικά κομμάτια για τον οίκο La Perlaκαι ένα από τα book των συλλογών τους. Αυτά που αγάπησα, δουλεύοντας εκεί, είναι αρχικά η αξιοκρατία που πρωταγωνιστεί και οι ευκαιρίες που δίνονται σε νέους ανθρώπους. Το περιβάλλον ήταν άψογο, οι εμπειρίες αξέχαστες, ενώ έμαθα τι σημαίνει να ξεκινά ένα ρούχο ή αξεσουάρ, αρχικά από το sketch book και να φτάνει να πωλείται σε μία haute couture boutique.  Η διαδικασία της έμπνευσης, δημιουργικότητας, παραγωγής και στο τέλος πώλησης, είναι απλά μοναδική ,όταν τη ζεις στο επίκεντρο του κόσμου της μόδας, την Ιταλία.

The K-magazine: Αν έπρεπε να συγκρίνεις το στυλ των Ελληνίδων με αυτό των Ιταλίδων, ποιά θα κέρδιζε και σε ποια σημεία;
Βίλλυ Μηλιώνη: Οι Ελληνίδες δεν είναι κακόγουστες απλά συχνά αντιγράφουν ανεπιτυχώς ότι βλέπουν στα editorial μόδας και τα social media από bloggers. Oι Ιταλίδες, σε αντίθεση, τις περισσότερες φορές «έχουν έμφυτη την καλαισθησία και την κομψότητα», ενώ εμείς όχι.

The K-magazine: Η Ελληνίδα τι πρέπει να αλλάξει στο στυλ της για να θεωρηθεί κομψή;
Βίλλυ Μηλιώνη: Πρέπει αρχικά να «φορά το ρούχο και να μη τη φοράει». Αν ξεκινήσει να κάνει αυτό, τότε θα έχει καταφέρει να μη γίνεται ένας κακόγουστος κλώνος των trends που παρακολουθεί σε περιοδικά και social media.

φωτογραφία 5 1The K-magazine: Ποιες είναι για σένα οι γυναίκες που σε εμπνέουν;
Βίλλυ Μηλιώνη: Οι αυθεντικά και ανεπιτήδευτα κομψές με ισχυρή προσωπικότητα και άποψη.

The K-magazine:  Μετά από τόσα χρόνια στο εξωτερικό, στον κόσμο της μόδας και του design, έχεις  κάποια συγκεκριμένη φιλοσοφία που ακολουθείς, στον τρόπο ζωής σου;
Βίλλυ Μηλιώνη: Επιδιώκω να διατηρώ πάντα τη ταυτότητα μου, όχι μόνο στη δουλειά αλλά και στη ζωή μου. Θέλω και προσπαθώ να ξεχωρίζω, ζώντας τη κάθε στιγμή.

The K-magazine: Τι να περιμένουμε στο μέλλον;
Βίλλυ Μηλιώνη: Μοναδικότητα και πολλές εκπλήξεις είτε από Ελληνικά είτε και από τα Ιταλικά εδάφη…

Μπορείτε να βρείτε τη Βίλλυ Μηλιώνη στο facebook  και να την ακολουθήσετε στο Instagram ως @milionib για να ενημερώνεστε για τις δημιουργίες της…

φωτογραφία 3 φωτογραφία 2

 

 

You may also like