Βαρκελώνη: Το υπέροχο Mandarin Oriental από την Patricia Urquiola, από την Ιωάννα Χαλάτση

08

από την Ιωάννα Χαλάτση-αρχιτέκτων*

Οι τουριστικοί οδηγοί το αναφέρουν ως το καλύτερο ξενοδοχείο της Βαρκελώνης. Καθόλου τυχαία… To ξενοδοχείο Mandarin Oriental στεγάζεται σ’ ένα κομψό κτίριο της δεκαετίας του ’50, στην καρδιά της Βαρκελώνης.

Σχεδιασμένο από την Patricia Urquiola, διαμορφώθηκε αισθητικά με τρόπο που να αποτελέσει την επιτομή του σύγχρονου design.

Εσωτερικές αυλές, διάτρητα τζάμια, ήπια χρωματική παλέτα και ρευστές επιφάνειες αποτελούν τα κύρια συστατικά του ατμοσφαιρικού Mandarin Hotel.

Η αίσθηση της άνεσης, της κομψότητας και της φιλοξενίας είναι διάχυτη παντού.
03
Το χαλαρωτικό περιβάλλον, που δημιουργείται από τις off-white αποχρώσεις και τις minimal επιφάνειες, συναντά την αίσθηση πολυτέλειας, μέσα από χρυσές λεπτομέρειες, προσεγμένα υφάσματα και ανατολίτικα μοτίβα.
04
Η διάταξη του χώρου, το design των επίπλων αλλά και των επιμέρους αντικειμένων, τα διακοσμητικά οροφής και τα χειροποίητα χαλιά, όλα τους έχουν επιλεγεί προσεκτικά από τη Urquiola, παραπέμποντας στη γοητεία των μεγάλων κλασικών ξενοδοχείων.
05 06
Ένα εντυπωσιακό αίθριο με ράμπα, όπου το φως φιλτράρεται μέσα από μεγάλους φεγγίτες, καλεί τους επισκέπτες να περάσουν από την πολυσύχναστη λεωφόρο Passeig de Gràcia στην είσοδο του Mandarin Oriental.

07

*Η Ιωάννα Χαλάτση είναι μέλος των  pro.plus.ma arkitektones , για τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε  πατώντας εδώ

Επίσης μπορείτε να κάνετε like στη σελίδα τους στο facebook http://www.facebook.com/pro.plus.ma.arkitektones?fref=ts

You may also like