Βιταμίνες & Συμπληρώματα διατροφής….Μύθος ή Αλήθεια;, από τον Μάνο Βροντζάκη

real-food-supplements

Καλή εβδομάδα και καλό μήνα!!! Το σημερινό μας θέμα έχει να κάνει με μύθους και αλήθειες όπου επικρατούν γύρω από τις πολυβιταμίνες και τα διατροφικά συμπληρώματα. Με ρωτάτε πολλοί,αν χρειάζεται να παίρνετε έξτρα βιταμίνες σε μορφή ταμπλέτας για να ενισχύσετε τον οργανισμό σας ή καποιο συμπλήρωμα διατροφής προκειμένου να είστε πιο αποδοτικοί στην καθημερινότητά σας ή ακόμα και στην προπόνησή σας, λόγω του ότι οι σημερινές συνθήκες ζωής δεν μας επιτρέπουν να λαμβάνουμε στο μέγιστο τις βιταμίνες από την τροφή μας.
Έτσι λοιπόν, μαζί θα δούμε παρακάτω κάποιους μύθους και αλήθειες γύρω απο όλο αυτό το θέμα. Pomme rougePomme verteMandarineGrappe de raisin

1.ΟΙ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΓΕΥΜΑ;
ΜΥΘΟΣ.Signe multiplier épais
Οι βιταμίνες σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν το φαγητό, καθώς μέσα απο αυτό πέρνουμε την ενέργεια που χρειάζετε ο οργανισμός μας για την συντήρησή του. Μέσα απο το φαγητό σαφώς και λαμβάνουμε βιταμίνες αλλα μέσα απο τις βιταμίνες δεν λαμβάνουμε την τροφή.

2. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΗΣΤΙΚΟΙ ΟΤΑΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ;
ΜΥΘΟΣ.Signe multiplier épais
Είναι πιο σωστό να παίρνουμε τις βιταμίνες μαζί με την τροφή, μιας και η απορρόφησή τους γίνεται πιο ασφαλές και αποτελεσματικότερα.

3. ΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΘΑΥΜΑΤΑ.
ΑΛΗΘΕΙΑ.Coche blanche épaisse
Ένα συμπλήρωμα διατροφής δεν μπορεί να χαρίσει σε κάποιον ο οποίος γυμνάζετε αραιά και πού θεαματικά αποτελέσματα, ούτε να αυξάνεται η μυική μάζα για παράδειγμα χωρίς σωστή και συστηματική άσκηση. Έτσι λοιπόν κανένα συμπλήρωμα δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ατομική δουλειά που πρέπει να κάνει ο καθένας μας.

food supplements4. ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΟΠΩΣ Η ΠΡΩΤΕΙΝΗ ΔΕΝ ΠΑΧΑΙΝΕΙ.
ΑΛΗΘΕΙΑ.Coche blanche épaisse

Μόνο η υπερβολική ποσότητα θερμιδών που καταναλώνουμε καθημερινά μπορεί μας παχύνει ή η υπερβολική κατανάλωση πρωτεΐνης σε συμπλήρωμα. Από την άλλη με την μη κατανάλωση πρωτεΐνης ο οργανισμός δυσκολεύεται να αναπτύξει μύες.

->Συνεπώς, τα συμπληρώματα διατροφής είναι ακριβώς αυτό. Συμπληρώματα.

Συμπληρώνουν με τον τρόπο τους και δεν υποκαθιστούν την διατροφή μας. Για παράδειγμα, όσο ασβέστιο και αν έχει ένα χάπι σπιρουλίνα, δεν είναι περισσότερο από αυτό που υπάρχει σε δυο γουλιές γάλα.

Για περισσότερες πληροφορίες για τον Μάνο Βροντζάκη, πατήστε εδώ

 

Σχετικά άρθρα:

Εύκολο Streching για χαλάρωση μετά τη δουλειά, από τον Μάνο Βροντζάκη

Ασκήσεις για τη σωστή στάση του σώματος, από τον Μάνο Βροντζάκη

Made In Brazil !!! Το πιο HOT σημείο του γυναικείου σώματος, από τον Μάνο Βροντζάκη

You may also like