Βλίτα κοκκινιστά στην κατσαρόλα, από τη Νιόβη Αναζίκου

ΥΛΙΚΑ:
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 πατάτες κομμένες σε κύβους
2 κολοκύθια κομμένα σε ροδέλες
3 καρότα κομμένα σε φετάκια
2 μεγάλες ντομάτες τριμμένες ή 500 γραμμάρια κονκασέ
1 κιλό βλίτα καθαρισμένα και πλυμένα
1/2 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
Νερό ζεστό
αλάτι και πιπέρι
χυμός 1/2 λεμονιού

ΒΛΙΤΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε τις πατάτες και τη ντομάτα. Ρίχνουμε την ζάχαρη και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση με το νεράκι να τα καλύπτει και ύστερα προσθέτουμε τα βλίτα, τα υπόλοιπα λαχανικά, αλατοπίπερο.

Τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 30-40 λεπτά περίπου ανάλογα με την κουζίνα. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα κι αν χρειαστεί του προσθέτουμε νερό ζεστό. Στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Του ταιριάζει πολύ η φέτα, μπορούμε να την τρίψουμε από πάνω.

You may also like