Βούτηξε σου λέω!!!, από την Jasmine Altunyan

42203529454eface2452a2c5ef33cebaΣήμερα θα μιλήσουμε για νέες αρχές! Έτσι απλά, ξεκάθαρα, χωρίς πολλές πολλές εισαγωγές. Άλλωστε και μια αρχή έτσι πρέπει να είναι, άμεση και δυναμική, χωρίς φόβους και αμφιβολίες.

Για εμάς τους εκπαιδευτικούς, η αλλαγή της χρονιάς γίνεται κάπου μέσα στον Ιούνιο, όταν κλείνουν τα σχολεία. Τότε είναι που παίρνουμε όλες τις σημαντικές αποφάσεις της χρονιάς μας, κάνουμε τον απολογισμό μας και σχεδιάζουμε το τι θα κάνουμε από Σεπτέμβριο.

Άλλη μια χρονιά λοιπόν έφτασε στο τέλος της και ήταν μια χρονιά γεμάααατη!!! Γεμάτη από στεναχώριες, άγχη, νεύρα αλλά και χαρά, μπόλικη δημιουργικότητα, υπομονή, αγάπη και πολλές, μα πολλές εξετάσεις! (Θέλω να πω σε όλους τους μαθητές μου ένα μεγάλο μπράβο για την προσπάθεια που κατέβαλαν φέτος και να τους πω πως είμαι σίγουρη πως οι κόποι τους θα ανταμειφθούν. Να ξέρετε πως είμαι περήφανη no matter what! )

Νέα αρχή όμως, δεν σημαίνει απαραίτητα αλλαγή χρονιάς, εποχής ή κάτι παρόμοιο. Νέα αρχή κάνουμε κάθε ημέρα της ζωής μας, κάθε Δευτέρα, κάθε μήνα ή κάθε στιγμή, αρκεί να το πάρουμε απόφαση.

Το δύσκολο με τις “αρχές” είναι ότι ακολουθούν μετά από κάποιο τέλος… και για να είμαι ειλικρινής, δεν υπάρχει τέλος που να είναι εύκολο. Είτε πρόκειται για δουλειές, είτε για σχέσεις ή ακόμα και για καταστάσεις που μας επηρεάζουν αρνητικά, είναι σημαντικό το τέλος. Αυτό είναι που καθορίζει την δυναμικότητα και την όρεξη με την οποία θα αρχίσουμε ξανά. Πάντα πρέπει να αρχίζουμε ξανά… ΠΑΝΤΑ!

monday-quotes-new-beginning-quotes11Φανταστείτε μια συννεφιασμένη μέρα του Ιουνίου, σαν αυτές που ζούμε, που αποφασίζεις να πας για μπάνιο και δεν μπορείς να βουτήξεις επειδή κρυώνεις. Περιμένεις μέσα στην θάλασσα, με μόνο τις πατούσες σου μέσα στο νερό και τρέμεις από το κρύο, ενώ ταυτόχρονα νιώθεις περίεργα γιατί το νερό δεν είναι γαλάζιο όπως το έχεις συνηθίσει. Παρόλα αυτά υπάρχει μια φωνή που σου λέει να βουτήξεις και εσύ για έναν άγνωστο λόγο υπακούς και βουτάς, και για μια στιγμή νιώθεις το παγωμένο νερό να σε ξυπνάει και να σου δίνει ενέργεια. Αρχίζεις να κολυμπάς και σιγά σιγά το σώμα σου συνηθίζει την θερμοκρασία και εσύ αρχίζεις να νιώθεις υπέροχα. Και εκεί που πιστεύεις πως τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να είναι καλύτερα, αρχίζει να βρέχει… (είναι υπέροχο να βρέχει και να είσαι στην θάλασσα). Εεεε κάπως έτσι είναι και μια αρχή… αρκεί μονάχα να ακούσεις αυτή την φωνή μέσα σου που σου λέει να βουτήξεις και η συνέχεια θα σε ανταμείψει.

Τα φιλιά μου,
Jasmine (Asiko) Altunyan

Περισσότερα για τη Jasmine Altunyan μπορείτε να διαβάσετε εδώ

You may also like