Βρείτε την αρμονία στον κύκλο σας μέσω της yoga

beginner-yoga-meditationΠολλές γυναίκες λίγο πριν την περίοδο νιώθουν ένταση και πόνο, ενώ οι ορμονικές αλλαγές μπορεί να επιφέρουν συνέπειες στην ψυχολογία και τα συναισθήματά τους. Βελτιώστε την ένταση και δημιουργεί δυσαρμονία στο σώμα και στις σκέψεις σας μέσω της yoga.

Η yoga μπορεί να χαλαρώσει το σώμα και το μυαλό σας και να σας ανακουφίσει από συμπτώματα της περιόδου, και κυρίως από τη δυσμηνόρροια.

Tips

–          Λίγο πριν την περίοδο κάντε μασάζ στην κοιλιά σας με αιθέριο έλαιο γιασεμιού για να ανακουφιστείτε από τις κράμπες. Εναλλακτικά κάντε μασάζ με αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού ή τριαντάφυλλου για να σας καταπραΰνει από το άγχος της περιόδου.

–          – Επιπλέον, πρέπει να αποφεύγετε το αλκοόλ, την καφεΐνη, το αλάτι, το κόκκινο κρέας και τη ζάχαρη.

Ασκήσεις για χαλάρωση λίγο πριν την περίοδο

  1. 1_yoΒαθιά επίκυψη εμπρός: Σταθείτε στα χέρια και στα γόνατα με τα χέρια ελαφριά ανοιχτά, τα δάχτυλα ανοιχτά και να δείχνουν προς τα εμπρός. Με τα πόδια ελαφριά ανοιχτά, ανασηκώστε τους γοφούς σας και πιέστε μέσα από τα χέρια προς τα έξω, τα δάχτυλά σας. Για να προστατέψετε τους καρπούς σας από ενδεχόμενο τραυματισμό κρατήστε την πίεση στη βάση του δείκτη και του αντίχειρα. Πιέστε τους γοφούς προς τα πάνω και το στήθος προς τα πόδια, με τις φτέρνες να ακουμπούν στο πάτωμα.
  2. Εμβρυακή στάση: Γυρίστε στη δεξιά πλευρά (ή την αριστερή, ανάλογα με την προτίμησή σας) τυλίγοντας τα γόνατα κοντά στο στήθος σας. Μείνετε εκεί και αναπαυτείτε για αρκετά λεπτά.
  3. Στάση της καμήλας: Γονατίστε και ανοίξτε ελαφρώς τα πόδια σας. Τοποθετήστε τα χέρια στους γοφούς με τους αντίχειρες στο χαμηλότερο σημείο της πλάτης σας. Σφίξτε τους γλουτούς και μετακινήστε τους προς τα εμπρός. Στη συνέχεια, εισπνεύστε και κυρτώστε το επάνω μέρος της πλάτης σας, φέρνοντας παράλληλα τα χέρια στις φτέρνες και αφήνοντας σιγά- σιγά το κεφάλι να πέσει προς τα πίσω. Κρατήστε τη στάση για μερικές αναπνοές και επιστρέψτε στην όρθια θέση.
  4. 2_yo Ευρεία γωνία στον τοίχο: Χαμηλώστε την πλάτη σας στο πάτωμα και σηκώστε τα πόδια, ώστε να ακουμπήσουν στον τοίχο. Η μέση σας πρέπει να εφάπτεται πλήρως στο πάτωμα. Ανοίξτε τα πόδια σας σε σχήμα V, ακουμπώντας τα μπράτσα σας στο πάτωμα, με τις παλάμες προς τα έξω. Κρατηθείτε σε αυτή τη στάση για 2-4 λεπτά.

You may also like