Βρετανία: Χορός προϋπόθεση για πρόσληψη σε εταιρεία

_67962441_67962440Συγγνώμη ζήτησε την Πέμπτη η βρετανική εταιρεία λιανικού εμπορίου ηλεκτρονικών ειδών Currys μετά το σάλο που προκάλεσε η είδηση ότι υποχρέωνε να… χορέψουν όσους περνούσαν από συνέντευξη για να προσληφθούν!

Οι άνθρωποι που ζητούσαν εργασία και περνούσαν από ομαδική συνέντευξη στο κατάστημα της Currys στο Κάρντιφ της Ουαλίας αναγκάζονταν να χορεύουν στο πλαίσιο μιας “άσκησης” ομαδικού πνεύματος εργασίας, κάτι που οι συνεντευξιαζόμενο περιέγραψαν ως ιδιαίτερα ταπεινωτική διαδικασία. Η εταιρεία διευκρίνισε ότι ο… χορός δεν περιλαμβάνεται στις καθιερωμένες διαδικασίες επιλογής προσωπικού που εφαρμόζει.

“Νομίζω ότι όλοι αρχικά το πήραν ως αστείο. Όμως εκείνοι σοβαρολογούσαν”, είπε ένας από τους υποψηφίους πωλητές, ο Άλαν Μπέικον, μιλώντας στο BBC. “Κατέληξα να χορεύω το Around the World κάνοντας ηλίθιες κινήσεις σαν ρομπότ, ενώ ήμουν κουστουμαρισμένος, μπροστά σε μια ομάδα αγνώστων. Ένας άλλος, ένας μεσήλικας, έμοιαζε πολύ αναστατωμένος ενώ χόρευε ραπ”, πρόσθεσε.

Μετά το θόρυβο που προκλήθηκε η Currys ανακοίνωσε ότι δεν έπρεπε να γίνει κάτι τέτοιο και ότι διεξάγει εσωτερική έρευνα για την υπόθεση.

“Είμαστε πολύ δυσαρεστημένοι που μια από τις διευθυντικές ομάδες στο εν λόγω κατάστημα δεν ακολούθησε τις επίσημες διαδικασίες πρόσληψης. Ζητούμε συγγνώμη από τους ενδιαφερόμενους. Τους καλέσαμε όλους να περάσουν από άλλη συνέντευξη στην οποία θα τους δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία να δείξουν πώς μπορούν να συμβάλουν στην εταιρεία μας”, τόνισε στην ανακοίνωσή της.

Πηγή: http://www.skai.gr

You may also like