H Βρώμη για την υγεία και πώς να την συνδυάσετε

quakerΗ Βρώμη δεν είναι άλλο από το γνωστό σε όλους μας κουάκερ. Πολλοί το εντάσσουν στο καθημερινό τους πρόγευμα, καθώς παρέα με το λιναρόσπορο αποτελούν μία πλούσια πηγή ενέργειας. Οι ευεργετικές ιδιότητες της βρώμης είναι πολλές. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, ενώ δρα αποτελεσματικά κατά της δυσπεψίας και της κατάθλιψης. Επίσης, αν και λιγότερο από άλλα βότανα, δρα τονωτικά στο νευρικό σύστημα παρέχοντας μία πλήρη ασπίδα για τον οργανισμό.

Δείτε μερικούς λαχταριστούς γευστικούς συνδυασμούς με βρώμη:

Α. Γάλα με κουάκερ, μέλι, κανέλα και λιναρόσπορο. Ο συνδυασμός της βρώμης με το λιναρόσπορο σας δίνουν ένα πολύ θρεπτικό αποτέλεσμα, ενώ η κανέλα και το μέλι προσθέτουν εκτός από τις βιταμίνες τους και την ωραία τους γεύση.

Β. Γιαούρτι με κουάκερ, μέλι, μήλο, κανέλα και αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας σας. Είναι θρεπτικό, πλήρες και δίνει πολλή ενέργεια.

Γ. Μπισκότα με βάση το κουάκερ. Και αυτό αποτελεί ένα πολύ υγιεινό σνακ ειδικά για τα παιδιά. Στη ζύμη προσθέστε αποξηραμένα φρούτα και μαύρη σοκολάτα για να δελεάσετε τα παιδιά.
Δ. Κέικ με κουάκερ. Μία εξίσου εύκολη και υγιεινή επιλογή για παιδικό κολατσιό. Φτιάξτε το κέικ της επιλογής σας και στη ζύμη προσθέστε και λίγη βρώμη.

Ε. Μπάρα δημητριακών με κουάκερ. Γύρω στις 10 το πρωί, όλοι οι εργαζόμενοι και οι μαθητές νιώθουν μια μικρή πείνα και μια ακόρεστη ανάγκη για επιπλέον ενέργεια. Οι μπάρες δημητριακών αποτελούν ίσως το πιο θρεπτικό σνακ που μπορεί να γευτεί κανείς αν θέλει να αναπληρώσει τη χαμένη του ενέργεια, αλλά και να επιτύχει το νους υγιής εν σώματι υγιή. Για να φτιάξετε μπάρες δημητριακών χρησιμοποιείστε κουάκερ, λιναρόσπορο, αποξηραμένα φρούτα, κανέλα, δημητριακά της αρεσκείας σας και ξηρούς καρπούς και περιχύστε από πάνω λίγο μέλι.

Προσοχή: Πριν από οποιαδήποτε χρήση ενημερώστε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας και βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε αλλεργία σε κάποιο από τα παραπάνω φυτά ή βότανα.

Πηγή: Doctoranytime.gr

You may also like