Βόλτα σε ένα κατάστημα καλλυντικών

Μία από τις αγαπημένες μου ασχολίες είναι να πηγαίνω σε καταστήματα καλλυντικών και να ενημερώνομαι για τις καινούριες αφίξεις προϊόντων και τα περίεργα gadgets ομορφιάς και περιποίησης. Μέσα από την εμπειρία μου θα ήθελα να σας δώσω κάποιες χρήσιμες συμβουλές αναφορικά με την επιλογή των καλλυντικών σας.

Κρέμα προσώπου και ματιών
Καλό θα ήταν πριν προβείτε στην αγορά κάποιας κρέμας να παρακαλέσετε την πωλήτρια να σας μεταγγίσει λίγη ποσότητα κρέμας σε ένα βαζάκι ή να πάρετε δειγματάκια και να τη δοκιμάσετε για κάποιες μέρες στο σπίτι σας. Συχνά, οι κρέμες μάς προκαλούν ερεθισμούς και αλλεργίες οπότε πρέπει να είστε πολύ προσεχτικές με την επιλογή τους.

Makeup
Σκοπός των makeup είναι η σωστή κάλυψη των ατελειών και η “βελούδινη” όψη του προσώπου μας. Για να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα και ο χρωματικός τόνος του προσώπου μας να μη διαφέρει από εκείνο του λαιμού μας, θα πρέπει η δοκιμή του makeup να γίνεται στην περιοχή του λαιμού, καθώς η συγκεκριμένη περιοχή είναι ελάχιστα πιο ανοιχτόχρωμη από την περιοχή του προσώπου μας. Επιπλέον, σημαντική συμβουλή είναι να δοκιμάζετε το makeupπρωί ή μεσημέρι, να βγείτε έξω από το κατάστημα και να δείτε πώς δείχνετε με το φως του ήλιου.

Άρωμα
Η μυρωδιά είναι η πιο δυνατή αίσθηση και το άρωμα που επιλέγετε να φοράτε λέει πολλά για εσάς και την προσωπικότητά σας. Σε αντίθεση με το makeup που σας είπα να το δοκιμάζετε πρωί ή μεσημέρι, η δοκιμή αρώματος πρέπει να γίνεται αργά κατά τη διάρκεια της ημέρας καθώς τότε η αίσθηση της όσφρησης έχει φτάσει στο καλύτερο σημείο της.  Για να δείτε αν σας ταιριάζει ένα άρωμα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να το δοκιμάσετε πάνω σας και να το αφήσετε για τουλάχιστον μισή ώρα. Η μυρωδιά κάθε αρώματος διαφέρει από άτομο σε άτομο, καθώς αναμειγνύεται με τη φυσική μυρωδιά του σώματός μας.

Οι παραπάνω συμβουλές αν και μικρές είναι εξαιρετικά σημαντικές τόσο στη σωστή επιλογή καλλυντικών όσο και στην εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος. Πρέπει τα καλλυντικά να είναι σύμμαχοι στην ανάδειξη της φυσικής μας ομορφιάς και όχι εχθροί της. Συνέχεια τονίζω ότι η αυτοπεποίθηση και τα απλά πράγματα μάς κάνουν ξεχωριστές και μοναδικές. Να είστε πάντοτε ο εαυτός σας και αυτόν να αναδεικνύετε πάντοτε.

BeYourself! BeYoutiful!

Κείμενο: Βαλεντίνα Παπαλάμπρου

 

You may also like