Γαλλία: “Ναι” στους gay γάμους!

gay coupleΤο πράσινο φως έδωσε η Εθνοσυνέλευση της Γαλλίας για το νομοσχέδιο Ολάντ που επιτρέπει σε ζευγάρια του ιδίου φύλου να παντρεύονται και να υιοθετούν παιδιά.

Μετά από μέρες έντονων συζητήσεων, το νομοσχέδιο ψηφίστηκε με 329 ψήφους υπέρ και 229 κατά και τον Απρίλιο θα “περάσει” από την Γερουσία για να κερδίσει την τελική έγκριση.

Το νομοσχέδιο «γάμος για όλους» υποστηρίχτηκε από τους Σοσιαλιστές του Γάλλου προέδρου και άλλους αριστερούς βουλευτές ενώ συνάντησε έντονη αντίδραση από το συντηρητικό UMP της; αντιπολίτευσης.

Στην σημερινή ψηφοφορία απορρίφθηκε σχέδιο που θα επέτρεπε στις λεσβίες να συμμετέχουν σε προγράμματα τεχνητής γονιμοποίησης. Το ζήτημα θα περιληφθεί σε χωριστό νόμο που θα κατατεθεί αργότερα μέσα στη χρονιά.

Αφού υπογραφεί ο νόμος από τον πρόεδρο Ολάντ, η Γαλλία θα γίνει η δωδέκατη χώρα στον κόσμο που επιτρέπει τους γάμους σε άτομα του ίδιου φύλου. Το μέτρο θεωρείται σαν μια από τις πιο μεγάλες κοινωνικές μεταρρυθμίσεις στη Γαλλία μετά την κατάργηση της θανατικής ποινής το 1981.

You may also like