Γαριδομακαρονάδα με chilli & βασιλικό, από τη Νατάσα Σχοινά

Και σε ποιον δεν αρέσουν οι ωραίες μακαρονάδες που αποτελούνται από διαλεγμένα υλικά και φτιάχνονται με μεράκι…  Γι’ αυτό κι εμείς βρήκαμε μία από τις πιο φανταστικές και μυρωδάτες συνταγές για να απολαύσετε μία επαγγελματική μακαρονάδα με τους αγαπημένους σας.

ΥΛΙΚΑ:

20 μεσαίου μεγέθους γαρίδες
375 γραμμάρια λινγκουίνι μακαρόνια
2 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
½ κουταλιά του γλυκού ξηρές νιφάδες τσίλι
400 γραμμάρια Ιταλικά ντοματίνια, σε χυμό
½ κούπα ζωμό κότας
1 κουταλάκι του γλυκού άχνη ζάχαρη
¼ κούπας φρέσκα ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού
Φρέσκα φύλλα βασιλικού για σερβίρισμα

10553418_10152564296566955_3198054489931942219_nΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

1. Ξεφλουδίστε και καθαρίστε τις γαρίδες, αφήνοντάς τες ανέπαφες.
2. Μαγειρέψτε τα μακαρόνια σε μία μεγάλη κατσαρόλα βραστού αλατισμένου νερού, ακολουθώντας τις οδηγίες του πακέτου και μετά σουρώστε τα.
3. Εν τω μεταξύ, ζεστάνετε λάδι σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 3 με 4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέστε το σκόρδο και το τσίλι. Μαγειρέψτε για 1 λεπτό ή μέχρι να αρχίσουν να μυρίζουν. Προσθέστε τα ντοματίνια, το ζωμό και τη ζάχαρη. Σιγοβράστε για 5 λεπτά. Προσθέστε τις γαρίδες. Σιγοβράστε για 5 λεπτά ή μέχρι να έχουν μαγειρευτεί καλά οι γαρίδες και το μείγμα ντομάτας έχει γίνει παχύρευστο. Προσθέστε το ψιλοκομμένο βασιλικό.
4. Προσθέστε τα μακαρόνια στο μείγμα ντομάτας. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε για να δεθούν. Σερβίρετέ τα πασπαλισμένα με φύλλα βασιλικού.

Πηγή: TASTE/Australia

 

Για περισσότερες πληροφορίες για τη Νατάσα Σχοινά, πατήστε εδώ

You may also like