Γαστρονομική “επέμβαση” του St.Moritz στο St.George Lycabettus!!!

InvitationΤετάρτη βράδυ, ακόμα μία μπόρα στην Αθήνα που προσπαθεί να μας κρατήσει σπίτι, αλλά η πρόσκληση από τη Μανουέλα Λαιμού, υπεύθυνη Marketing του St.George Lycabettus, στα πλαίσια της ιδέας «Κουζίνες του Κόσμου» σε συνεργασία με το 5άστερο ξενοδοχείο Kulm στο St.Moritz, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα, δεν παίρνει καμία αναβολή!

Η βραδιά ξεκινά με τον καλύτερο τρόπο, καθώς γνωρίζω -με τον πιο περίεργο τρόπο- τον Βασίλη Βασιλικό, έναν από τους πιο γνωστούς παγκοσμίως και βραβευμένους Έλληνες συγγραφείς, και αυτό είναι πολύ θετικό σημάδι για το πως θα εξελιχθεί το δείπνο! Παρά την καταρρακτώδη βροχή, η ατμόσφαιρα στο La Suite Lounge Restaurant είναι ζεστή και παντού ακούγονται γαλλικά…σε όλες τις “διαλέκτους”!

Για να σας βάλω λίγο στο κλίμα, οι πολυβραβευμένοι chefs, ο Αλσατός Valère Braun και ο Ελβετός Joel Hösli ήρθαν στην Αθήνα από το φημισμένο KULM HOTEL St.Moritz με την 150 ετών παράδοση στη φιλοξενία υψηλής ποιότητας και δημιούργησαν ένα gourmet δείπνο, μόνο για 3 μέρες, στο εστιατόριο του 6ου ορόφου του St.George Lycabettus με την εκπληκτική θέα της πόλης.

Στόχος του Valère Braun ήταν να γνωρίσει το ελληνικό κοινό την κουζίνα του St.Moritz, η οποία δεν είναι πολύπλοκη, αλλά απλή και παραδοσιακή , χρησιμοποιώντας μόνο προϊόντα της περιοχής, όπως το “στεγνό” κρέας  Grison ή η συγκεκριμένη σούπα που τρώνε στους γάμους κα. Δεν είναι τυχαίο ότι το κυρίως πιάτο περιείχε μοσχάρι, που τρώνε πολύ στην Ελβετία…Τα πιάτα που μας ετοίμασαν είναι μία εκδοχή των όσων μπορεί να φάει κανείς επισκεπτόμενος την περιοχή, σαφέστατα σε μία πιο Gourmet έκδοση…

Το μενού είχε ως εξής…

Amuse-bouche :Tartar από κρέας Grison με ελβετικό τυρί

Amuse-bouche : Tartar από κρέας Grison με ελβετικό τυρί

 

Μία Σαλάτα βαλεριάνα με αυτό ποσέ, σπεκ και κρουτόν, την οποία “καταβροχθήσαμε” πριν προλάβουμε να την βγάλουμε φωτογραφία… Φαινόταν τόσο λαχταριστή, που ξεχάστηκα!

Παραδοσιακή St.Moritz wedding soup με Grissini και αλλαντικά

Παραδοσιακή St.Moritz wedding soup με Grissini και αλλαντικά

Το παρακάτω πιάτο είναι και το χαρακτηριστικό της κουζίνας του Valère Braun… ο οποίος δίνει μεγάλη σημασία στα αρωματικά που χρησιμοποιεί, τα οποία βρίσκει στο νότιο τμήμα της Ελβετίας.

Duo of veal Engadine style: Roulade μαριναρισμένο με φρέσκα αρωματικά και φιλέτο ποσέ με gnocchi, σάλτσα φασκόμηλο και φρέσκα λαχανικά

Duo of veal Engadine style: Roulade μαριναρισμένο με φρέσκα αρωματικά και φιλέτο ποσέ με gnocchi, σάλτσα φασκόμηλο και φρέσκα λαχανικά

Και το δείπνο δεν θα μπορούσε να “κλείσει” με ωραιότερο τρόπο, καθώς η αδυναμία μου για τις ελβετικές σοκολάτες είναι δεδομένη, πόσο περισσότερο όταν η γεύση της Toblerone μου φέρνει απίστευτες παιδικές αναμνήσεις, περιμένοντας την μητέρα μου να μας τις φέρει από τα επαγγελματικά ταξίδια στο εξωτερικό….

Millefeuille με μους Toblerone και φρούτα του δάσους

Millefeuille με μους Toblerone και φρούτα του δάσους

Τέλος, μπουκίτσες από παραδοσιακή Nuttarte από το Engandine “ολοκλήρωσαν” την Ελβετική μας γαστρονομική βραδιά…τις οποίες “έφτιαξε” ο νεαρότατος chef, Joel Hösli -λάτρης της Ελλάδας και ιδιαίτερα της Ζακύνθου- και μου εμπιστεύτηκε το μυστικό της επιτυχημένης gourmet κουζίνας “Πού είναι το δύσκολο σε μία κουζίνα; Να φτιάχνεις “εύκολα” φαγητά με ένα διαφορετικό στυλ, ώστε να είναι γευστικά κι απολαυστικά με έναν πιο μοντέρνο και δημιουργικό τρόπο“.

Και όταν η τύχη είναι με το μέρος σου… είχα την ευκαιρία να συναντήσω τους δύο chefs εν ώρα εργασίας, οι οποίοι μου απέδειξαν ότι όταν είσαι νούμερο 1 στη δουλειά σου, είσαι απλός και προσιτός γιατί ξέρεις την αξία σου και δεν έχεις ανάγκη από ούτε από “κουστωδίες” ούτε από “αυλές”.

Valère Braun

Valère Braun

Joel Hösli

Joel Hösli

You may also like