Γιατί αξίζει να είσαι μαμά!

happy motherΕπειδή νιώθεις αγάπη κάθε μέρα; Ή επειδή νιώθεις ότι ένας ανθρωπάκος εξαρτάται πλήρως από σένα; Μήπως γιατί μέσα από τα παιδικά μάτια βλέπεις έναν πιο όμορφο κόσμο; Σίγουρα υπάρχουν εκατοντάδες (ίσως και χιλιάδες) λόγοι που αξίζει να είσαι μαμά. Η blogger Jennifer Coe, μας δίνει κάποιους από αυτούς!

1. Απολαμβάνεις την κάθε επιτυχία τους

Μικρή ή μεγάλη. Η στιγμή που μαθαίνουν να πρωτο-χρησιμοποιούν ένα πιρούνι, που ανεβαίνουν ένα σκαλί, που προφέρουν την πρώτη τους λέξη στα αγγλικά, σε εμάς φαντάζει σαν να έχουμε μόλις παραλάβει ένα Όσκαρ.

2. Τα παρακολουθείς να μεγαλώνουν

Πριν ήταν τόσα δα. Σιγά-σιγά βλέπεις ότι αρχίζουν να μεγαλώνουν και να αποκτούν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, να έχουν το θάρρος της γνώμης, να εκφράζονται ελεύθερα, να γίνονται δημιουργικά, να μη φοβούνται να τραγουδήσουν (έστω και παράφωνα) μπροστά σε ένα κοινό…Και τότε είναι που αρχίζεις να θυμάσαι πόσο σύντομα μεγάλωσαν!

3. Και να ανακαλύπτουν τον κόσμο

Ένα από τα ωραιότερα πράγματα στην μητρότητα είναι πως κάθε μέρα με τα παιδιά μοιάζει με μια υπέροχη περιπέτεια. Όταν βλέπουμε το έκπληκτο βλέμμα τους μπροστά σε μια νέα ανακάλυψη, όταν αφουγκράζονται έναν καινούριο ήχο, όταν προβληματίζονται πάνω σε μια πρόσθεση ή όταν απλώς βάζουν την κουκλίτσα τους μέσα στο κουκλόσπιτο, όλα τα κάνουν με μια πρωτόγνωρη λαχτάρα με μια εκπληκτική αθωότητα. Κάθε μέρα ζουν με το θαύμα της ανακάλυψης.

Μπορείτε να μετρήσετε πόσες φορές το έχετε κάνει;

Μπορείτε να μετρήσετε πόσες φορές το έχετε κάνει;

4. Παίρνεις σημαντικά μαθήματα από αυτά

Ναι, τα παιδιά «βγάζουν» συχνά την πιο καλή εκδοχή του χαρακτήρα μας. Ναι, από τότε που έγινα μαμά, προσπαθώ να είμαι πιο υπομονετική, σαφώς πιο ευγενική με τους άλλους πιο γλυκιά και αναμφισβήτητα πιο δίκαιη απ’ όσο γενικά συνήθιζα να είμαι!

5. Κάθε μέρα μαζί τους είναι μια γιορτή

Με τα παιδιά η ζωή αποκτά χρώμα, ευωδιά, χαρά και διασκέδαση. Όταν βάφουμε μαζί τα αβγά του Πάσχα, ψήνουμε παρέα τα χριστουγεννιάτικα γλυκά, μυρίζουμε ένα λουλουδάκι, όλες αυτές είναι στιγμές που μας θυμίζουν πόσο υπέροχη γιορτή είναι η μητρότητα.

6. Τα παιδιά σε κάνουν πιο γενναία

Και μόνο που τα κοιτάζεις, νιώθεις πως έχεις τη δύναμη και το κουράγιο να αντιμετωπίσεις και τους πιο μεγάλους φόβους και να πεις: όλα γίνονται όταν θέλεις

7. Έχεις πάντα κάποιον δίπλα σου

Ακόμη κι όταν όλες οι άλλες σχέσεις τελειώνουν, αυτή είναι μια σχέση με διάρκεια. Ακόμη κι όταν τα παιδιά φύγουν για σπουδές, εσύ θα ξέρεις ότι υπάρχει πάντα κάποιος να του πεις πόσο πολύ τον αγαπάς.

8. Όλα δείχνουν ασήμαντα μπροστά στη μητρότητα

Η καριέρα, τα χρήματα, η πολυτέλεια, όλα δείχνουν ασήμαντα μπροστά στα παιδιά. Και δείχνουν και είναι!

do not disturb9. Είσαι μαμά «για πάντα »

Η μητρότητα είναι μια δουλειά που δε θα εγκαταλείψεις ποτέ! Και αυτό από μόνο του την κάνει σπουδαία!

10. Μας αγαπούν

Και αυτό είναι το μόνο πράγμα που ξέρουμε σίγουρα σε αυτήν την ζωή!

 

Πηγή: imommy (κείμενο από την Ελένη Χαδιαράκου)

You may also like