Γιατί δεν πρέπει να πλένουμε το πρόσωπο στο ντους

Αποδεικνύεται ότι τα πράγματα που αγαπάμε περισσότερο στο ντους μπορεί να δημιουργούν πραγματικά προβλήματα στο δέρμα μας. Το ζεστό νερό, οι ατμοί που δημιουργούνται και η πίεση του νερού, είναι στην πραγματικότητα πολύ σκληρά για το πρόσωπό μας. Το χρονικό διάστημα που περνάμε στο ντους, από την άλλη, είναι επίσης σημαντικό, καθότι σύμφωνα με τους ειδικούς, το μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να αφήσει πίσω του, ένα δέρμα στεγνό και αφυδατωμένο που διψάει για θρεπτικά και ενυδατικά συστατικά. Επιπλέον, διαστέλλει τα αιμοφόρα και τα τριχοειδή αγγεία, προκαλώντας ερυθρότητα. Η συμβουλή τους είναι, μικρότερης διάρκειας ντους, σε μια μέτρια θερμοκρασία νερού, που μαζί με το δέρμα μας, θα σώσει και το πορτοφόλι μας.

Το ντεμακιγιάζ αλλά και ο καθαρισμός του προσώπου μας, πρέπει να αποφεύγεται κατά την διάρκεια του ντους μας, μιας και πέραν των ρύπων, στεγνώνει το δέρμα μας και αφαιρεί το προστατευτικό φυσικό φράγμα. Το δέρμα του προσώπου μας, δεν είναι το ίδιο σκληρό και ανθεκτικό όπως εκείνο του σώματός μας. Όλοι οι εμπειρογνώμονες συμφωνούν ότι πρέπει να αποφύγετε να βάζετε το πρόσωπό σας απευθείας κάτω από το ζεστό νερό, παρότι γνωρίζουμε πόσο καλά σας κάνει να νιώθετε.

Μια πολύ καλή συμβουλή, είναι να εφαρμόζετε στο πρόσωπό σας ένα λάδι καθαρισμού, ακριβώς πριν μπείτε για μπάνιο. Κατά την διάρκεια του ντους σας, τοποθετήστε μια βρεγμένη, σε χλιαρό νερό, πετσέτα στο πρόσωπό σας και αφαιρέστε το λάδι. Έτσι θα αποφύγετε την αφυδάτωσή του, ενώ δεν θα χάσετε την αγαπημένη σας συνήθεια.

 

You may also like