Γιατί η Ευρώπη πρωτοστατεί στα «Luxury Brands»;

Via Condotti , Roma

Via Condotti , Roma

Η ευρωπαϊκή αγορά παράγει περισσότερα αγαθά πολυτελείας από οποιαδήποτε άλλη περιοχή στον κόσμο. Σε μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Bain & Co διαπιστώθηκε ότι η Ευρώπη αντιπροσωπεύει το 35 % του συνόλου των πωλήσεων για το 2012, και έπειτα ακολουθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες με 31 % και Ασία/Αυστραλία με 20 %. Τα στοιχεία αυτά ενισχύθηκαν περισσότερο από τους Κινέζους τουρίστες που επισκέπτονται την ήπειρο. Βέβαια αυτοί αντιπροσώπευαν το 1/3 του εμπορίου των ειδών πολυτέλειας. Το θετικό είναι ότι οι Ασιάτες τουρίστες επιλέγουν να ψωνίζουν στην Ευρώπη λόγω του ότι τα αντίστοιχα προϊόντα είναι υπερχρεωμένα και υπερφορολογημένα στην Ανατολική Ασία.

Εκτός από τις προσοδοφόρες πωλήσεις, η μελέτη δείχνει επίσης ότι το 70 % του συνόλου των ειδών πολυτελείας που γίνονται στην Ευρώπη – γίνεται από συγκεκριμένες εταιρείες: Louis Vuitton, L’Oreal, Hermes, Gucci και Burberry, αποδεικνύοντας ότι έχουν τη μεγαλύτερη δύναμη, σύμφωνα με τους Financial Times. Η είδηση αυτή προβλημάτισε τις εταιρείες των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως J Crew, Ralph Lauren, Coach και Michael Kors και τις ώθησε στο να επεκταθούν, κάνοντας πιο έντονη την παρουσία τους στις ευρωπαϊκές αγορές.

 

Michael Kors

Michael Kors

Ο John Idol, διευθύνων σύμβουλος του οίκου Michael Kors, δήλωσε «Είμαστε ίσως μία από τις λίγες εταιρείες που μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ενθουσιασμένοι για την πορεία της επιχείρησή μας στην Ισπανία, στην Ιταλία και στην Ελλάδα, καθώς και σε υγιέστερες αγορές όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και τη Γερμανία».

 

Λέτε να δούμε περισσότερες αμερικάνικες εταιρείες να ανοίγουν καταστήματα στην Ελλάδα και να ξεφύγουμε από τα τετριμμένα;

You may also like