Γιατί η Sun δημοσίευσε τις φωτογραφίες του γυμνού πρίγκιπα Harry;

Η ταμπλόιντ εφημερίδα Σαν έγινε το πρώτο έντυπο στη Βρετανία που δημοσίευσε τις γυμνές φωτογραφίες του πρίγκιπα Χάρι από ιδιωτικό πάρτι στο Λας Βέγκας, αγνοώντας την έκκληση των ανακτόρων για σεβασμό της ιδιωτικής ζωής του τρίτου στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου.

Η εφημερίδα εξηγεί στους αναγνώστες της ότι η δημοσίευση των φωτογραφιών αποφασίστηκε για την υπεράσπιση της ελευθερίας του Τύπου. Η διεύθυνση υποστήριξε ότι ήταν «διεστραμμένο» να μη δημοσιευθούν οι φωτογραφίες στη Βρετανία την ώρα που κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο και ενώ έχουν ήδη δημοσιευθεί από τις ΗΠΑ, την Ιρλανδία και τη Νιγηρία έως την Ινδία και την Αυστραλία. [quote_right]Η Google ανακοίνωσε ότι μέσα σε μια μέρα υπήρξαν 139 εκατομμύρια αναζητήσεις με τον όρο «γυμνός πρίγκιπας Χάρι».[/quote_right]

Παρόλα αυτά όλα τα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης στη Βρετανία δεν έχουν δημοσιεύσει ή προβάλλει τις φωτογραφίες χωρίς το απαραίτητο φωτομοντάζ.

Η βασιλική οικογένεια δεν έχει ακόμα καταθέσει επίσημη διαμαρτυρία στην αρμόδια επιτροπή για τα μέσα ενημέρωσης, ωστόσο εκπρόσωπός της επανέλαβε ότι η θέση των ανακτόρων είναι γνωστή.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης έχουν συμφωνήσει να είναι πιο διακριτικά με την ιδιωτική ζωή των μελών της βασιλικής οικογένειας, κατόπιν άτυπης συμφωνίας στον απόηχο του θανάτου της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Πηγή: http://www.skai.gr

You may also like