Γιατί οι άνδρες αρρωσταίνουν πιο εύκολα;

200390534-001Έχετε παρατηρήσει ότι οι άντρες του σπιτιού συναχώνονται πιο εύκολα ή “πέφτουν άρρωστοι στο κρεβάτι” με την πρώτη;
Σύμφωνα με νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο του Harvard, είναι λιγότερο «ανθεκτικοί» έναντι της πνευμονίας ή άλλων ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν, ότι οι γυναικείες ορμόνες του σεξ –οιστρογόνα- ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και πως οι άντρες υποφέρουν από διάφορες ασθένειες ακριβώς λόγω της… έλλειψης αυτών των ορμονών από τον οργανισμό τους.

Στη μελέτη τους, που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό Life Sciences, αναφέρουν ότι μια απλή δόση οιστρογόνων ήταν ικανή να θεραπεύσει τόσο τα αρσενικά, όσο και τα θηλυκά ποντίκια από βακτηριακή πνευμονία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Independent, ο καθηγητής Lester Kobzik από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, ανέφερε ότι τα θηλυκά ποντίκια εμφάνισαν αυξημένη αντίσταση στη λοίμωξη, που σχετίζεται με το ένζυμο NOS3 (nitric oxide synthase 3), το οποίο ενεργοποιείται με την απελευθέρωση οιστρογόνων.

00892d2902835fe52ffe042e26766e28Μετά την εισαγωγή του βακτηρίου streptococcus pneumoniae στους πνεύμονες ποντικών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η θεραπεία με οιστρογόνα επιτάχυνε την ανάκαμψη.

Οι επιστήμονες ελπίζουν, ότι η ανακάλυψη αυτή θα μπορούσε να βελτιώσει την αντίσταση στις κοινές και σοβαρές λοιμώξεις των πνευμόνων και να εμποδίσει τη γρίπη να εξελιχθεί σε πνευμονία.

Πηγή: εδώ

You may also like