Γιατί πέφτουν τα μαλλιά μας;

Οι περισσότεροι άνθρωποι χάνουν περίπου 50-100 τρίχες καθημερινά, οι οποίες ωστόσο αναπληρώνονται. Η ρουτίνα μετατρέπεται σε πρόβλημα, όταν οι απώλειες έχουν να κάνουν με τη διπλάσια ποσότητα μαλλιών, και δη για μεγάλο χρονικό διάστημα (περισσότερο από 2 μήνες).

Στην περίπτωση που τα μαλλιά σας πέφτουν με ανησυχητικούς ρυθμούς για αρκετό καιρό, είναι απαραίτητο να επισκεφτείτε ένα δερματολόγο.

Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι της τριχόπτωσης στις γυναίκες εντοπίζονται στην ανεπάρκεια σιδήρου και φεριτίνης στο αίμα, στην έλλειψη φυλλικού οξέος, σε διάφορα ενδοκρινικά προβλήματα, όπως π.χ. δυσλειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, ή στη λήψη φαρμάκων. Ο γιατρός θα σας ρωτήσει αν έχετε διαταραχές στην περίοδό σας ή πολυκυστικές ωοθήκες, αν έχετε περάσει πρόσφατα σοβαρή λοίμωξη ή έχετε υποστεί σοβαρή χειρουργική επέμβαση.

Πολλές φορές, η έντονη τριχόπτωση κρύβει πιο απλούς λόγους, καθώς μπορεί να εμφανιστεί ακόμη και ύστερα από εξαντλητική δίαιτα, η οποία στέρησε τον οργανισμό σας από πολύτιμα στοιχεία και πρωτεΐνες. Σε κάθε περίπτωση, μην αγχώνεστε: Σύμφωνα με έρευνες, το στρες συγκαταλέγεται στους πιο σημαντικούς παράγοντες -της παροδικής, ευτυχώς- τριχόπτωσης.

Πηγή:tovima.gr

You may also like