Γιατί πρέπει να βάλουμε τον διαλογισμό στην καθημερινότητά μας

Ο διαλογισμός είναι κάτι που ακούμε συνέχεια και παντού. Άνθρωποι που πίνουν νερό στο όνομά του, ισχυρίζονται πως όχι μόνο έχει αλλάξει τον τρόπο που σκέφτονται και αντιλαμβάνονται τον κόσμο γύρω τους, αλλά πως έχει καταφέρει να τους βοηθήσει με ευεργετικά αποτελέσματα σε δύσκολες περιόδους κρίσης και υπέρμετρου άγχους.

Ο διαλογισμός έχει αποδειχθεί πως μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ την παραγωγικότητά μας. Χρησιμοποιείστε το, σαν εργαλείο, προκειμένου να καθαρίστε το μυαλό σας και να του δώσετε το χώρο και το χρόνο που χρειάζεται, ώστε να είστε δημιουργικοί και έξτρα παραγωγικοί.

Η κρυσταλλωμένη νοημοσύνη αναφέρεται στην ικανότητα να ανασύρουμε πληροφορίες και να καταφέρουμε να απομνημονεύσουμε καινούργιες γνώσεις.  Αυτό που κάποιοι είναι ικανοί να αποστηθίσουν ολόκληρα κείμενα. Από την άλλη, το να ενδυναμώσουμε την ρευστή νοημοσύνη, η οποία περιλαμβάνει την επίλυση προβλημάτων χρησιμοποιώντας τη λογική αναλόγως την κατάσταση που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε, θεωρείται πολύ δυσκολότερο, μιας και για πολλούς θεωρείται έμφυτοι και όχι επίκτητο χαρακτηριστικό. Πολλοί επιστήμονες όμως, θεωρούν σήμερα, πως ο διαλογισμός είναι ικανός να ενισχύσει όχι μόνο τις δεξιότητές μας, αλλά ακόμα και τη νοημοσύνη μας.

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο διαλογισμός είναι ένα χρήσιμο εργαλείο προκειμένου να μας διευκολύνει να χαλαρώσουμε και να καταπολεμήσουμε το άγχος, αλλά γνωρίζατε ότι είναι επίσης ο τέλειος τρόπος για να προετοιμαστούμε για την φυσική άσκηση; Ο διαλογισμός μπορεί να μας βοηθήσει να έχουμε καλύτερες συνεδρίες σ’ένα hard core spinning, στην προπόνησή μας στο γυμναστήριο, ακόμα και στο μάθημα της γιόγκα.

Μήπως να το ξανασκεφτούμε και να του δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία; Πόσο τυχαίο μπορεί να είναι τελικώς το γεγονός πως στο εξωτερικό, οι εταιρείες έχουν προσθέσει στο lunch break και meditation time για τους εργαζόμενούς τους.

Κείμενο: Εύη Τσανάκα

You may also like