Γιατί φαινεται γερασμένο το πρόσωπο;από τη Λίνα Γριβογιάννη

aged faceΤα χρόνια περνούν και είναι γεγονός για το οποίο δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα απολύτως! Σίγουρα μπορούμε όμως να μην προσθέτουμε επιπλέον χρόνια στο δέρμα μας με διάφορες κακιές συνήθειες… Διαβάστε ποιές είναι οι λάθος κινήσεις που κάνουμε και «μεγαλώνουμε» πιο γρήγορα από ότι θα έπρεπε.

Επίσης, σκεφτείτε ότι ο χρόνος πηγαίνει μόνο μπροστά, δεν γυρίζει πίσω.

Άτομα με μειωμένη όραση.

Καθώς επιδεινώνεται η όραση σας με την ηλικία, οι μύες γύρω από τα μάτια συσφίγγονται για να επικεντρωθούν,  με αποτέλεσμα να  ζαρώνουν και να μην επανέρχονται, λέει η Ranella Hirsch, MD, πρώην πρόεδρος της Αμερικανικής Εταιρείας Αισθητικής Δερματολογίας και Αισθητικής Χειρουργικής. Δυστυχώς αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι  μικροσκοπικοί  μύες να βαθαίνουν τις γραμμές γύρω από τα μάτια, και να φαίνεστε κουρασμένες. Ο δερματολόγος σας μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση των ρυτίδων με ενέσεις, λέει η Hirsch. Επίσης καλό θα είναι να επισκεφθείτε ένα  οφθαλμίατρο, γιατί ίσως η μόνη λύση να είναι να αγοράσετε ένα ζευγάρι γυαλιά.

Μην παραμελείτε τα δόντια σας.

Τα  δόντια προσθέτουν στη δομή και στο ύψος του πρόσωπου. Όταν λοιπόν τα δόντια έχουν φθαρεί μέσω λείανσης, ή από το δάγκωμα των νυχιών ή την επιθετική μάσηση, ή, ακόμη χειρότερα, όταν ένα άρρωστο δόντι πρέπει να τραβηχτεί, το δέρμα του προσώπου μπορεί να γίνει πιο χαλαρό, εξηγεί ο Phil Haeck, MD, πλαστικός χειρουργός.

Σε συνδυασμό με την φυσική απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος  με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ρυτίδες και χαλάρωση γύρω από το στόμα. Οι οδοντοστοιχίες βοηθούν να καλυφθούν τα κενά που άφησαν τα δόντια που λείπουν, ή τα οδοντικά εμφυτεύματα και είναι πιο αποτελεσματικα  με την αποκατάσταση του ύψους της γνάθου, λέει ο Haeck. Για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον πρέπει να: βουρτσίζετε τα δόντια σας δύο φορές την ημέρα, να κάνετε μία φορά τον χρόνο έναν επαγγελματικό καθαρισμό και να θυμάστε το νήμα.

Αν τρίζουν τα δόντια σας ή πιέζονται , συζητείστε με τον οδοντίατρό σας για ένα μασελάκι.

Μην αγοράζετε γυαλιά ηλίου από τον δρόμο!

Το ευαίσθητο δέρμα γύρω από τα μάτια σας είναι εξαιρετικά λεπτό και απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Παραδόξως, οι άνθρωποι είναι προσεκτικοί σχετικά με την προστασία από τον ήλιο αλλά συχνά ξεχνούν να βάλουν αντηλιακό στην περιοχή των ματιών με αποτέλεσμα  να γίνονται πιο έντονες οι ρυτίδες και οι δυσχρωμίες. Το σωστό ζευγάρι γυαλιών ηλίου μπορεί να χρησιμεύσει ως γραμμή άμυνας.

Τα  αντισυλληπτικά χάπια.

Πιθανόν να έχετε ακούσει για την «μάσκα της εγκυμοσύνης», που προκαλείται από ορμονικές εξάρσεις που υπάγονται στην εγκυμοσύνη. Η ορμονική αντισύλληψη μπορεί να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα, προκαλώντας καφέ-γκρι κηλίδες σαν σκιές στο άνω χείλος, τα μάγουλα, το μέτωπο και τη μύτη, λέει η Jessica Krant, MD. Αυτό το είδος του αποχρωματισμού μπορεί να προσθέσει χρόνια για να το πρόσωπό σας.

woman pizza Αφήνοντας τον ήλιο να κερδίσει.

Είναι πολλοί που «πληρώνουν» την πρόωρη έκθεση στον ήλιο, με δερματικές βλάβες, όπως καφέ-γκρι κηλίδες (μέλασμα), καφέ κηλίδες που μοιάζουν με επίπεδες κρεατοελιές (φακίδες), σπασμένα αγγεία και φακίδες.

Μπορείτε να αποτρέψετε την επιπλέον ζημιά και να μειώσετε τη σοβαρότητα των προβλημάτων που ήδη έχετε, αν παραμένετε σε εγρήγορση. Η πρόσθετη έκθεση στον ήλιο μπορεί να κάνει καταστάσεις όπως το μέλασμα ακόμη πιο αισθητές. Οι υπάρχουσες  κηλίδες μπορούν να πάρουν  πιο σκούρο χρώμα και να γίνουν μεγαλύτερες.

Η συμβουλή είναι να συμπεριφέρεστε σωστά απέναντι στον ήλιο φορώντας αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά ηλίου και να κάνετε την προστασία τρόπο ζωής.

You may also like