Για μωρουδίστικα πέλματα ανέξοδα στο σπίτι σας, από τη Νιόβη Αναζίκου

feet1Ζηλευτά, αγαπησιάρικα απαλά πέλματα, που κάθε γυναίκα επιθυμεί να έχει… Άλλωστε το περιποιημένο κι απαλό δέρμα δίνει αυτοπεποίθηση… απαραίτητο συστατικό για ένα όμορφο καλοκαίρι!

Η μέθοδος που σας προτείνουμε είναι απλή, ανέξοδη και αποτελεσματική…
I. Ποδόλουτρο
1.Σε χλιαρό προς ζεστό ενάμισι λίτρου νερό ρίξε μέσα 3 -4 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα (σε σκόνη) ή 3 κουταλιές τις σούπας αλάτι χοντρό με 2 κουταλιές της σούπας ξίδι. Ανακάτεψε για να διαλυθεί στο νερό.

2. Βάλτε τα πόδια σας μέσα για ένα τέταρτο ή μισή ώρα, ανάλογα πόσο ταλαιπωρημένα ή αφυδατωμένα είναι.

3. Μετά ασκούπιστε τα καλά με μια καθαρή πετσέτα. Καλό είναι να κάνετε το ποδόλουτρο 3 -4 φορές την εβδομάδα και μετά να το περιορίσετε σε μια 1-2 φορά εβδομαδιαίως. Το αποτέλεσμα θα σας ικανοποιήσει γιατί τόσο η σόδα όσο και το αλάτι με το ξίδι έχουν αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

Σημαντικό είναι ότι η σόδα σας βοηθάει να καταπολεμήσετε και τις πιο κοινές μυκητιάσεις όπως το λεγόμενο «πόδι του αθλητή».

ΙΙ.Peeling

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
•2 κ. σούπας αλάτι χοντρό
•3 κ. σούπας ελαιόλαδο
•χυμό 1/2 λεμονιού

*Διαδικασία:
1.Βάζετε σε ένα μπολ μέσα τα υλικά, ανακατεύετε πολύ καλά.
2.Βάζετε αρκετή ποσότητα στα χέρια σας.
3.Κάνετε απαλό μασάζ σε πατούσες, φτέρνες και γάμπες με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Αποφεύγετε να κάνετε πίλινγκ σε κάλους ή σε ερεθισμένα σημεία.
4.Ξεπλύνετε πολύ καλά με χλιαρό νερό. ¨Όπως είναι βρεγμένα τα ποδιά σας τρίψτε τα αφυδατωμένα σημεία με φυσική ελαφρόπετρα απαλά.
5.Έπειτα ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.
6.Σκουπίζετε με καθαρή πετσέτα και για να είστε σίγουροι, χρησιμοποιείστε το πιστολάκι για τα μαλλιά στις πατούσες και ιδιαίτερα στα σημεία ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών για να αποφύγουμε την υγρασία που μπορεί να δημιουργήσει μύκητες.

Είναι καλό να κάνετε peeling τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα για να έχετε πάντα απαλό δέρμα!(ίσως τον χειμώνα πιο σπάνια)

feet spaΤελευταίο βήμα της περιποίησης:

Αφού πλύνετε και σκουπίσετε τα πέλματα σας, αλείψτε τα με ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο. Φορέστε αμέσως χοντρές κάλτσες και αφήστε τα έτσι για 10-15 λεπτά, ύστερα βγάλτε τες και απολαύστε απαλό δέρμα.

Ακόμα κι αν το “πρόβλημα” της αφυδάτωσης ή σπασίματος του δέρματος είναι πολύ προχωρημένο, το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό, αλλά θα χρειαστεί μεγαλύτερη προσπάθεια για να αποκτήσουν τα πόδια σας την απαλότητα που “έχουν ανάγκη”!

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Όσοι έχουν διαβήτη ή κυκλοφοριακό να απευθυνθούν στο γιατρό τους πριν από οποιαδήποτε δοκιμή, όπως επίσης σε προχωρημένο στάδιο αφυδάτωσης ή σε περίπτωση εμφάνισης μυκήτων …

Ας αλλάξουμε τον “κόσμο μας” με απλές λύσεις.

You may also like