Γιώργος Ουζούνης: Φωτογράφος, blogger και κυρίως Snowboarder

Photo: Panos Davios

Photo: Panos Davios

Πριν κάποιο διάστημα ψάχνοντας στο διαδίκτυο εντυπωσιακές φωτογραφίες για το χιόνι και το snowboard, “έπεσα” στο Blog του Γιώργου Ουζούνη, ενός δυναμικού Snowboarder και blogger που γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987, και ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο με τη σανίδα του και τη μηχανή του.

Η πρώτη του επαφή με το χιόνι έγινε στην ηλικία των 10 και έκτοτε το βουνό και το χιόνι έγιναν τρόπος ζωής. Θυμάται ακόμα τη μέρα που άκουσε τη λέξη “snowboarding” από τον αδελφό του και τη μαγεία που ένιωσε όταν το δοκίμασε. Με το πέρασμα του χρόνου η αγάπη του για το snowboard ολοένα και μεγάλωνε και αυτό τον οδήγησε στο να επισκεφτεί μεγάλα χιονοδρομικά κέντρα στην Ευρώπη και στην Αμερική.

Καθοριστικό ρόλο έπαιξε η παραμονή του από την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, όπου και πέρασε 2 συνεχόμενες σεζόν, αλλάζοντας ολοκληρωτικά το επίπεδο των επιδόσεών του.

Εκεί γνώρισε παγκοσμίως καταξιωμένους αθλητές που είδε και έμαθε από αυτούς εντός αλλά και εκτός χιονοδρομικού.

Βασιλίτσα-BS Rodeo 540 - Photo: Maria Boucaouri

Βασιλίτσα-BS Rodeo 540 – Photo: Maria Boucaouri

Έχοντας πλέον διευρύνει τους ορίζοντες του, με την επιστροφή του στην Αθήνα, άρχισε να ανακαλύπτει καινούργια μέρη και βουνά της Ελλάδας. Αυτό τον οδήγησε στον Όλυμπο, το υψηλότερο και πιο δύσβατο ελληνικό βουνό. Πλέον έχει στραφεί στο ορειβατικό snowboard ανακαλύπτοντας συνεχώς νέα μέρη και αλπικά τοπία που δεν πίστευε ούτε ο ίδιος ότι θα έβρισκε στον τόπο του και τον εαυτό του.

 Λίμνη Τahoe - BS 900 - Photo: Theo Vranas

Λίμνη Τahoe – BS 900 – Photo: Theo Vranas

Σήμερα, θεωρείται ένας από τους πιο αξιόλογους Έλληνες αθλητές στο snowboard. Στόχος του είναι να αναδείξει τα ελληνικά βουνά μέσο του προσωπικού του blog (www.georgeouzounis.com), το οποίο αξίζει να επισκεφτείτε, ειδικά αν ειστε λάτρεις του χιονιού!

Παρνασσός - BS 720 - Photo: Maria Boucaouri

Παρνασσός – BS 720 – Photo: Maria Boucaouri

Όλυμπος-Photo: G.O.

Όλυμπος-Photo: G.O.

You may also like