Γιώργος Παρασκευόπουλος: “Το Action24 θα κάνει τη διαφορά μέσα στον χρόνο…”

1604511_10200470413282880_1507137986_nΕίναι από τους πιο νέους αστυνομικούς ρεπόρτερ της ελληνικής τηλεόρασης, λατρεύει τη δουλειά του και όπως λέει και ο ίδιος  “θεωρώ ότι η δημοσιογραφία είναι λειτούργημα… Δύσκολο επάγγελμα χωρίς ωράριο και πολλές φορές οι απαιτήσεις του ξεπερνούν τη λογική… Είναι ένα μικρόβιο που πρέπει να το έχεις μέσα σου… Αλλιώς δεν αντέχεις για πολύ να το υπηρετείς.. Δυστυχώς σήμερα είναι αρκετά παρεξηγημένο το επάγγελμα του δημοσιογράφου… Ωστόσο αν το υπηρετείς με ήθος εντιμότητα και εγκυρότητα, προσφέρει έντονες συγκινήσεις και όμορφες στιγμές…” Μεγάλη του αγάπη η Νομική, αλλά μεγαλώνοντας σε ένα μικρό χωριό της Πελοποννήσου, δεν ήταν εύκολο ” όταν το σχολείο ήταν μια ώρα μακρυά από το σπίτι σου…”

The K-magazine: Νέο κανάλι, νέες αρμοδιότητες: πως είναι να δουλεύεις στο action24, ένα σχετικά μικρό κανάλι, μετά την εμπειρία σου στον ΣΚΑΪ?
Γιώργος Παρασκευόπουλος:
Νέες αρμοδιότητες…σχετικό είναι, καθώς και στον ΣΚΑΪ ρεπόρτερ ήμουν και στο Action24 το ίδιο. Όταν αγαπάς τη δουλειά σου, δεν την κάνεις βάσει του μεγέθους του σταθμού που εργάζεσαι! Ηρθα στο Action24 σε μία περίοδο που ανεβάινει με ταχύτητα φωτός, φαίνεται άλλωστε από τα “ονόματα” της δημοσιογραφίας που προσέθεσε στο δυναμικό του και από τα υπερσύγχρονα στούντιο που παρουσιάστηκαν στις 6 Οκτωβρίου. Είμαι χαρούμενος που έχω δουλειά, που πληρώνομαι καλά και που σέβονται το έργο που προσφέρω!

The K-magazine: Τι προσφέρει το νέο πρόγραμμα του action24?
Γιώργος Παρασκευόπουλος: Το νέο πρόγραμμα του action 24 είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μπορεί να ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό τηλεθεατή! Μπορείς να βρείς κατά τη διάρκεια του 24ωρου από αθλητικά μέχρι και τον “δάσκαλο’ της ελληνικής τηλεόρασης Νίκο Μαστοράκη… στην ίδια συχνότητα… είναι ένα κανάλι που θα δώσει βάρος και στην ενημέρωση αλλά και στην ψυχαγωγία των τηλεθεατών… πάντα με απλό άμεσο και λιτό λόγο και χωρίς την κατεύθυνση κάποιου άλλου παράγοντα.

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη του με τον Θοδωρή Αθερίδη

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη του με τον Θοδωρή Αθερίδη

The K-magazine: Θεωρείς ότι ένας καλός δημοσιογράφος είναι ΜΟΝΟ αυτός που εργάζεται στις ειδήσεις και βγαίνει στο πεζοδρόμιο ;
Γιώργος Παρασκευόπουλος: Όχι βέβαια… μπορεί εμένα να μ αρέσει η ενημέρωση αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αρκετός κόσμος δεν προτιμά περισσότερο το lifestyle και για να έχει τη δυνατότητα να μάθει τι γίνεται και σε αυτό το χώρο πρέπει να υπάρχει κάποιος συνάδελφος να τον ενημερώσει… σίγουρα όμως όταν θέλεις να φτάσεις σε ένα σημείο να πεις κάτι και για σένα σε έναν νεότερο τότε ναι… πρέπει να σε έχει διδάξει το πεζοδρόμιο… θέλεις χιλιόμετρα να διανύσεις για να φτάσεις κάπου πιο ψηλά.

The K-magazine: Ποιο είναι το μεγάλο σου όνειρο ως δημοσιογράφος; Ποια νομίζεις ότι θα ήταν για σένα μεγάλη επαγγελματική επιτυχία;
Γιώργος Παρασκευόπουλος: Χωρίς πολλά λόγια. Να καλύψω έναν πόλεμο ως ανταποκριτής… (χωρίς βέβαια να εύχομαι να γίνει κάτι τέτοιο) και μετά από αρκετά χρόνια μια ερευνητική εκπομπή… περίπου όπως του Παύλου Τσίμα. Τότε ναι θα πω ότι τα κατάφερα… ωστόσο κι αυτό που κάνω τώρα με γεμίζει 100%.

The K-magazine: Τι είναι αυτό που σε έχει διδάξει η εμπειρία σου τόσα χρόνια στο ρεπορτάζ;
Γιώργος Παρασκευόπουλος: Όχι τόσα χρόνια!Δύο είναι αυτά που έπιασα μικρόφωνο και βγήκα στο δρόμο… ένα πολύ δύσκολο επάγγελμα αυτό του δημοσιογράφου… φαντάσου ότι τη στιγμή που γίνονται τα σημαντικότερα γεγονότα που έμειναν μένουν και θα μείνουν στην ιστορία… είσαι εκεί και τα μεταδίδεις!

The K-magazine: Ποια νομίζεις ότι είναι δύσκολη στιγμή για έναν ρεπόρτερ;
Γιώργος Παρασκευόπουλος: Πολλές είναι οι δύσκολες στιγμές για έναν ρεπόρτερ… σκέψου απλά ότι είσαι σε έναν σταθμό σε βγάζει ζωντανά να μεταδώσεις την είδηση σε όλη την Ελλάδα έχοντας το άγχος πως θα τα πεις… τι θα ξεχάσεις να αναφέρεις ή ακόμη και τι θα πεις που τελικά δεν ήταν έγκυρο… κινδυνεύει ακόμη και η σωματική σου ακεραιότητα η κάμερα του σταθμού τη μέρα μνήμης του Παύλου Φύσσα δέχτηκε επίθεση… κινδυνεύσαμε.

Με τον Βαγγέλη Γιακουμή προετοιμάζοντας την εκπομπή

Με τον Βαγγέλη Γιακουμή προετοιμάζοντας την εκπομπή

The K-magazine: Αν είχες τη δυνατότητα να συναντήσεις έναν άνθρωπο που θαυμάζεις , ποιος θα ήταν αυτός και ποιες θα ήταν οι 2 ερωτήσεις που θα του έκανες;
Γιώργος Παρασκευόπουλος: Πολλούς θαυμάζω… πολλούς θα ήθελα να ζήσω και να ζήσουν στην καθημερινότητα μου… καμία ερώτηση… απλά θα παρακολουθούσα.
Γιατί πιστεύω πως δεν έχει νόημα ανθρώπους που θαυμάζεις να τους ρωτάς πράγματα… φαντάζεσαι μία απάντησή τους… να σου γκρεμίσει όλο αυτό που είχες χτίσει για αυτούς.

Και επειδή ο Γιώργος αγαπά πολύ τη μουσική, αποφασίσαμε να κλείσουμε αυτή τη συνέντευξη με το τραγούδι που “λατρεύει να ακούει” αυτή την περίοδο.

Μπορείτε να δείτε ρεπορτάζ του Γιώργου Παρασκευόπουλου στις εκπομπές Actionweekend και Reaction briefing, στο Action24.

You may also like