Γλυκιά πίτσα με φρούτα και σοκολάτα

Χρόνος αναμονής: 1 ώρα περίπου
Χρόνος ψησίματος: 10-15 λεπτά ( ανάλογα τον φούρνο )
ΥΛΙΚΑ:
* για τη ζύμη
 250 gr. αλεύρι σκληρό
 ¼ κ.γ. μαγιά ξερή
 1 κ.γ. ζάχαρη
 3 κ.σ. ελαιόλαδο
 Νερό χλιαρό
 Χοντρό σιμιγδάλι για πασπάλισμα

* για την επικάλυψη της πίτσας
 2 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες ( τελευταία στιγμή για να μη μαυρίσουν )
 12-14 φράουλες κομμένες σε φέτες
 100gr. σταγόνες κουβερτούρας
 Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Ρίχνουμε σε ένα φλιτζάνι λίγο χλιαρό νερό και διαλύουμε τη μαγιά. Σε ένα λεκανάκι ρίχνουμε το αλεύρι, κάνουμε στη μέση μια λακούβα και προσθέτουμε το νερό με τη μαγιά, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Αρχίζουμε να προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται για να σχηματιστεί μια εύπλαστη ζύμη που ίσα δεν θα κολλάει στα χέρια. Την σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε σε ένα μέρος ζεστό για 1 ώρα περίπου, μέχρι η ζύμη να αποκτήσει σχεδόν το διπλάσιο όγκο.

sweet pizza1Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στη λειτουργία αέρα και κάτω( ή στο πάνω-κάτω για όσους δεν διαθέτουν αυτή τη λειτουργία) στους 250 βαθμούς Κελσίου.

Σε ένα ταψί στρώνουμε μια λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με το σιμιγδάλι. Αρχίζουμε να ανοίγουμε με τα χέρια μας το μπαλάκι της ζύμης με κυκλικές κινήσεις μέχρι να σχηματιστεί ένα λεπτό ζυμάρι.

Τοποθετούμε τις μπανάνες στην επιφάνεια της πίτσας και την ψήνουμε στο τελευταίο ράφι του φούρνου μέχρι να ροδίσει.
Την βγάζουμε από το φούρνο και προσθέτουμε την σοκολάτα. Αφήνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να λειώσει η κουβερτούρα και κατόπιν προσθέτουμε και τις φράουλες. Τέλος πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Συνοδεύουμε με ένα παγωμένο γλυκό κρασί, κατά προτίμηση Λημνιό ή Σαμιώτικο.

Υ.Γ. Μην ακολουθείτε πιστά καμία συνταγή- παρά μόνο αν σας κάνει κέφι-Βάλτε τη δική σας έμπνευση και τότε το γευστικό αποτέλεσμα είναι εξασφαλισμένο…

You may also like