Γνωρίζετε την Manhattan Diet;

Στις μεγάλες μητροπόλεις του κόσμου ο πειρασμός είναι παντού και μη νομίζετε ότι ακόμα και οι πιο αδύνατες γυναίκες δεν λιγουρεύονται εκείνο το κρουασάν σοκολάτα που μοσχομυρίζει!! Αλλά εκεί, όπως και στη Νέα Υόρκη το αδύνατο είναι must, όποτε πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος για να διατηρηθεί αυτό το στυλ μακριά από τους πειρασμούς. Από τον βραβευμένο με αστέρι Michelin, Momofuku Ko της γαλλικής brasserie, Balthazar μέχρι τη φημισμένη Magnolia Bakery με τα cupcakes που είναι παγκοσμίως δημοφιλή, η Νέα Υόρκη είναι πραγματικά μια από τις foodie-capitals του κόσμου!

Ωστόσο, οι περισσότερες γυναίκες που ζουν στο Manhattan καταφέρνουν να χωρούν σε μεγέθη των δειγμάτων, ενώ είναι αθλητικές και διαθέτουν μία λάμψη υγείας. Αν και εσείς λοιπόν, όπως και εκείνες, συνηθίζετε να τρώτε το βράδυ έξω μερικές φορές την εβδομάδα, πίνετε ένα-δύο κοκτέιλ μετά από μια κουραστική ημέρα στο γραφείο, τότε μάλλον καλό θα είναι να πάρετε μια ιδέα για το πως διατηρούνται. Η δίαιτα του Manhattan αποκαλύπτει τα μυστικά που θα σας βοηθήσουν και μερικά από τα οποία μπορεί να σας εκπλήξουν … Ή το αντίστροφο.

*Φάτε ό, τι το σώμα σας ποθεί. Ακριβώς επειδή είναι οκτώ το πρωί δεν σημαίνει ότι πρέπει να έχεις αυγά, φρούτα, κουάκερ ή κάποιο από τα αγαπημένα σας σνακ. Τα μεσάνυχτα, τι θα λέγατε για ένα μπολ από μια σαλάτα με μαρούλι, ντομάτες, κρεμμύδια και σαρδέλες δέκα σχεδόν κάθε μέρα.Ποιος χρειάζεται συμμόρφωση; Όταν πρόκειται για φαγητό, οι γυναίκες στο Manhattan είναι πάρα πολύ απασχολημένες. Όποτε μην ξεχνάτε να βρίσκετε κάτι για να διατηρείτε τον εαυτό σας σε κίνηση και απασχολημένο με κάτι δημιουργικό.

* Κάθε αγγαρεία γίνεται καλύτερα με τα πόδια . Αυτό είναι το σύνθημα των γυναικών που ζουν σε αυτή την πόλη. Μία κλασσική Νεοϋορκέζα περπατά περίπου δύο με τρία μίλια την ημέρα … σκεφτείτε πόσο καλή είναι αυτή η καθημερινή μορφή άσκησης και πόσες θερμίδες καταναλώνετε. Η “The Manhattanite” Sarah Jessica Parker παραμένει τόσο fit ανεβαίνοντας σκάλες αντί να παίρνει το ασανσέρ. « Κουβαλάω τα ψώνια μου πέντε τετράγωνα (περίπου το ένα τέταρτο του μιλίου) αντί να πάρω ένα ταξί

*Κάντε τη συνήθεια φίλη σας, συμβουλεύουν οι γυναίκες του Manhattan. Πάλι και πάλι, δεν τις πειράζει να τρώνε το ίδιο πράγμα μια-δυο μέρες για να διατηρήσουν τη γραμμή τους. Φροντίστε να είναι απλή η διατροφή σας. «Ως άνθρωποι με γεμάτο πρόγραμμα, δεν έχουμε πάντα το χώρο ( στο ψυγείο) ή το χρόνο για να κάνουμε ένα εντελώς διαφορετικό γεύμα για κάθε μέρα της εβδομάδας. Έτσι ξέροντας τι μας αρέσει μπορούμε να κολλήσουμε σε αυτό.» Εξάλλου η πολύ μεγάλη ποικιλία είναι πραγματικά κακό, επειδή μπορεί να οδηγήσει σε υπερκατανάλωση τροφής.
*Η έρευνα είναι φίλη σου. Πολλοί από αυτούς που ακολουθούν αυτή τη μέθοδο έχουν εφεδρικά γεύματα ακόμη και στα γεύματα εστιατορίου. «Με αυτό τον τρόπο κρατάτε τον έλεγχο στο μενού σας και μπορείτε να παραμείνετε εγκρατείς σε ένα γεύμα εκτός σπιτιού

*Να αποφεύγετε οποιαδήποτε τροφή ή ποτό χαρακτηρίζονται ως «διαιτητικό», όπως και τα περισσότερα συσκευασμένα τρόφιμα. Βρείτε ένα κατάστημα που αντανακλά τον τρόπο που θέλετε να φάτε και που είναι εφοδιασμένο με υγιή και θρεπτικά τρόφιμα , λέει. Μάθετε να διαβάζετε τις ετικέτες. Αποφύγετε τα προϊόντα με πρόσθετα που δεν μπορείτε να προφέρετε. Να μην σας παραπλανούν φράσεις όπως «Trans-λιπαρά».

*Δεν κάνετε δίαιτα, αντίθετα γνωρίζετε τι υπάρχει στο τέλος του πιρουνιού. Ένα καλό γεύμα δεν είναι ένα μεγάλο γεύμα, αλλά αυτό που έχει ωραία γεύση. Μια σαλάτα και μισή ντουζίνα γαρίδες βραστές απλά θα σας αφήσει πολύ πεινασμένους.
Σταματήστε το φαγητό πολύ πριν νιώσετε χορτάτοι, για να μάθετε να αναγνωρίζετε το σημείο ανάμεσα στο να είστε πλήρης και όχι πεινασμένοι. Πραγματικά απολαύσετε ό, τι τρώτε, αλλά απλά να τρώτε λιγότερο από αυτό. Αυτή είναι η καλύτερη συμβουλή και με αυτό τον τρόπο δεν θα χρειαστεί να κάνετε ποτέ δίαιτα.

*Να έχετε λίγο φαγητό πάνω στο γραφείο σας : μια μπάρα ενέργειας, αμύγδαλα, τυρί σε κύβους, σταφίδες και αποξηραμένα φρούτα. «Όλα με μέτρο» σημαίνει απλά ότι οι γυναίκες του Manhattan θα φάνε μία σαλάτα στο γεύμα, αλλά εξακολουθούν να απολαμβάνουν ένα ποτήρι κόκκινο κρασί μαζί. Θα παραγγείλουν επιδόρπιο χωρίς αίσθημα ενοχής αλλά θα περικόψουν τις θερμίδες κάποια άλλη μέρα.

«Σε αυτή την εποχή της «δαιμονοποίησης» των υδατανθράκων, ίσως η μεγαλύτερη έκπληξη για έναν άνθρωπο να είναι η δημοτικότητα που γνωρίζουν τα ζυμαρικά, το ρύζι και το ψωμί. Σίγουρα για να είναι σε τόσο υψηλή θέση οι άνθρωποι τα αγαπούν και τα απολαμβάνουν- και μεταξύ μας καλά κάνουν-, αρκεί πάντα να μην ξεχνούν ότι δεν είναι η μόνη τροφή που υπάρχει και πως πρέπει να φροντίζουν την υγεία τους.

You may also like